x

Uručena priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije

Uručena priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije
Atletičarka Ivana Španović i rvač Davor Štefanek primili su priznanja  za sportiste godine u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije na svačanosti u Skupštini Grada Beograda.  

Španovićevoj, koja je trostruki dobitnik, predsednik  Udruženja sportskih novinara Srbije Predrag Milinković uručio je priznanje i za 2015. koje nije primila jer je bila sprečena, dok je za Štefaneka, koji je na visinskim pripremama, priznanje primio njegov brat, a pehar proslavljeni trener Sreta Damjanović.

Ugledne zvanice pozdravio je Andrija Mladenović zamenik gradonačelnika Beograda  koji je i uručio priznanje Španovićevoj, kao i predsednik USNS Predrag Milinković. Priznanja su uručivali Predrag Milinković i članovi žirija Dragiša Kovačević i Predrag Sarić.  Svečanost je pomogao i sponzor “Sport tajm” čiji je predstavnik uručio i prigodne poklone Španovićevoj i bratu Štafaneka.

Među nagrađenima je i predsednik Komisije za informisanje Kuglaškog saveza Srbije Branimir Vasić, dugogodišnji novinar Sporta i “Sportskog žurnala” koji je dobio specijalno priznanje u kategoriji “Izdavački poduhvat godine” za brošuru “150 godina od osnivanja Prve beogradske streljačke družine. 

Nagrada „Kamera godine“ pripala je snimatelju SOS kanala Marku Jerkoviću, a nagrada „Branka Prelević“, novinarki RTS Sanji Vujisić.

„Dopisnik godine“ je Zoran Janković iz “Sportskog žurnala”, priznanja za „Životno delo“ dodeljena su Dušanu Stamenkoviću iz Leskovca i Vladimiru Dediću iz Beograda. 

Specijalna priznanja dobili su i Dragan Todorović novinar Politike za „Eksluzivnu vest“, Vesna Antić novinarka SOS kanala za „Uređivački poduhvat“ i Aleksandar Lokner, takođe iz SOS kanala, za eksluzivni TV prilog.

Ove godine nagrada „Novinar godine“ nije dodeljena, jer nijedan od predloženih kandidata nije ispunio sve kriterujume.

Žiri je radio u sastavu Stevan Kovačević (Radio Beograd, predsednik) i članovi Dragiša Kovačević (SOS kanal), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Zoran Marković (RTS), Aleksandar Cvejić (“Info centar”, nekadašnji novinar Tanjuga) i Mirko Kovačević (RTV).

Datum: 21.01.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...