x

Delegacija Kuglaškog saveza Srbije posetila redakciju lista Vesti

Delegacija Kuglaškog saveza Srbije posetila redakciju lista Vesti

Delegacija Kuglaškog saveza Srbije posetila je beogradsku redakciju lista „Vesti“, jedine srpske novine za dijasporu, koja se čita u Evropi, Severnoj Americi i Australiji!
Goste su pozdravili predsednik Kompanije „NIDDA verlag“ koja izdaje list „Vesti“Dušan Vidaković, direktor komanije Aleksandar Vidaković, glavni i odgovorni  urednik  Dragoslav Vučić i Dragan Nikodijević  urednik sportske rubrike.
Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović, član UO KS Beograda Darko Bjelobrk i predsednik Komisije za informisalje KSS Branimir Vasić, upoznali su domaćine sa rezultatima srpskih kuglaša i kuglašica, koji su lane na kadetskom Svetskom kupu, ekipnom i pojedinačnom juniorskom Šampionatu sveta i pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta u istarskom Novigradu  osvojili 16 medalja, od toga sedam zlatnih, dok je Srbija bila najbolja u bodovanju za prestižni Kup nacija i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji!
- Srpske kuglaše i kuglašice, koji su u neolimpijskim sportovima među najuspešnijim u Srbiji prošle godine, čekaju dva veoma važna takmičenja u Nemačkoj ove godine – pojedinačni Svetski kup za seniore i juniore od 9. do 12. februara u Štraubingu i  tri izuzetno značajna takmičenja od 12. do 27. maja u Detenhamu - pojedinačni pionirski Svetski kup, ekipno i pojedinačno kadetsko Prvenstvo sveta i seniorski ekipni Šampionat sveta gde muška selekcija Srbije brani titulu iz Zalaegersega 2015. – istakao je Uroš Dragojlović.- Zato smo i došli u redakciju „Vesti“ koje čitaju naši ljudi u dijaspori, da zamolimo za podršku  u predstavljanju i naših uspeha, ali i da nam pomognu da uz srpske kuglaše i kugalašice na ovim takmičenjima bude što više naših navijača koji žive i rade u Nemačkoj.
„Vesti“ izuzetnu pažnju posvećuju događajima u sportu i pomno prate srpske sportiste na svim meridijanima,  a glavni urednik Dragoslav Vučić je posebno naglasio ulogu sportista čiji uspesi ujedinjuju i raduju Srbe u dijaspori.
- Pratimo na stranicama našeg lista mnogo događaja iz kuglanja, posebno u Nemačkoj gde ima dosta klubova naših radnika i znamo koliko je ovaj sport popularan, ali i uspešan. Zabeležili smo i sve što se događalo lane na Prvenstvu sveta u Novigradu i sjajni rezultati  kuglaša su imali i lepog odjeka među srpskim navijačima u dijaspori – podvukao je Dragoslav Vučić.- Podržaćemo kuglaške selekcije Srbija na ova dva velika takmičenja i pozvati navijače da dođu i da ih bodre u Špajherzdorfu i Detenhajmu. Kuglanje ima  Vilmoša Zavarka najboljeg igrača sveta, koji je u tom sportu ono što je Đoković u tenisu i magnet je za sve ljubitelje sporta.
Domaćini su upoznati i sa sastavima srpskih selekcija za Svetski kup u Štraubingu. Selektor seniora Miloš Ponjavić odlučio je da igraju najbolji kuglaša sveta Vilmoš Zavarko (Sport, Podbrezova) i  reprezentativac Beograda Miloš Simijonović, nekadašnji juniorski vicešampion sveta – pojedinačno i u tandemima.
Dragan Fatović, selektor seniorki izabrao je trenutno najbolju srpsku kuglašicu Jasminu Anđelković (Alimenta, Novi Sad) učesnicu osmine finala na SP u istarskom Novigradu prošle godine i bronzanu u miksu sa Baranjem sa SP 2014.
Selektor juniorske muške reprezentacije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta Vojko Pavlović odlučio se za trostrukog junorskog prvaka sveta iz  Novigrada prošle godine Roberta Ernješija i osvajača sedam seniorskih i juniorskih medalja na istom šampionatu Igora Kovačića (obojica Segedin).
Julijana Vukadinović, selektor  juniorki, opredelila se za bronzanu sa kadetskog Svetskog kupa prošle godine u Novigradu i zvaničnu dvostruku šampionku Srbije za juniorke Kristinu Ljubenković (Singidunum, Beograd) i dvostruku  vicešampionki Srbrije Maju Đukić (Radnički, Novi Sad).
Na poslednjem Svetskom kupu 2015. u Hiršauu u Nemačkoj, srpsko kuglanje postiglo je veliki uspeh osvajanjem tri medalje – srebra i dve bronze. Seniorsko srebro pripalo je Vilmošu Zavarku, dok su juniorske bronze osvojili Maja Đukić i Robert Ernješi.
U kombinaciji za Kup nacija (sabiraju se najbolji rezultati kuglašice i kuglaša) u juniorskoj konkurenciji Srbija je bila prva ispred Nemačke i Austrije, dok je kod seniora zauzela treće mesto iza Mađarske i Hrvatske.

Datum: 19.01.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...