x

Kuglaši na SP u Detenhajmu startuju protiv Crne Gore, kuglašice sa Francuskinjama

Kuglaši na SP u Detenhajmu startuju protiv Crne Gore, kuglašice sa Francuskinjama

Šampion sveta iz Špajherzdorfa 2015, seniorska kuglaška reprezentacija Srbije, odbranu titule  na Šampionatu sveta u Detenhajmu počeće u nedelju 21. maja od 18,30 časova utakmicom protiv Crne Gore, saopštila je Međunarodna kuglaška federacija na devet čunjeva (VNBA klasik).
Drugi meč u grupi je u utorak 23. maja protiv Slovačke (8,00), a poslednja utakmica je u četvrtak 25. maja protiv Poljske (18,30).
Kuglaši Srbije su u „B“ grupi sa Poljskom, Slovačkom i Crnom Gorom. Sastavi ostalih grupa - „A“: Nemačka, Rumunija, Slovenija, Estonija, „C“: Mađarska, Češka, Francuska, Danska, „D“: Austrija, Hrvatska, Italija, BiH.
Dame, koje su na prošlom Šampionatu osvojile sjajno peto mesto, što je jadan od najboljih plasmana u poslednje vreme, su takođe u „B“ grupi sa Hrvatskom,  Francuskom i Poljskom.
Prvu utakmicu igraće 20. maja sa Francuskom (15,00), drugu 22. maja sa Poljskom (11,30) a  poslednju u grupi 24. maja sa Hrvatskom (18,30) koja brani titulu.
Ostale grupe – „A“: Slovenija, Rumunija, Slovačka, Danska, „C“: Češka, Italija, BiH, Crna Gora, „D“: Nemačka, Mađarska, Austrija, Estonija.
Posle takmičenja po grupama, u četvrtfinalu (petak 26. maj) je ukrštanje prvi iz „A“ sa dugim iz „C“  i obrnuto, odnosno, prvi iz „B“ sa dugim iz „D“ grupe  i obrnuto. Polufinala i finala su istog dana u subotu 27. maja.

Datum: 20.01.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...