Kuglaši na SP u Detenhajmu startuju protiv Crne Gore, kuglašice sa Francuskinjama

Šampion sveta iz Špajherzdorfa 2015, seniorska kuglaška reprezentacija Srbije, odbranu titule  na Šampionatu sveta u Detenhajmu počeće u nedelju 21. maja od 18,30 časova utakmicom protiv Crne Gore, saopštila je Međunarodna kuglaška federacija na devet čunjeva (VNBA klasik).
Drugi meč u grupi je u utorak 23. maja protiv Slovačke (8,00), a poslednja utakmica je u četvrtak 25. maja protiv Poljske (18,30).
Kuglaši Srbije su u „B“ grupi sa Poljskom, Slovačkom i Crnom Gorom. Sastavi ostalih grupa - „A“: Nemačka, Rumunija, Slovenija, Estonija, „C“: Mađarska, Češka, Francuska, Danska, „D“: Austrija, Hrvatska, Italija, BiH.
Dame, koje su na prošlom Šampionatu osvojile sjajno peto mesto, što je jadan od najboljih plasmana u poslednje vreme, su takođe u „B“ grupi sa Hrvatskom,  Francuskom i Poljskom.
Prvu utakmicu igraće 20. maja sa Francuskom (15,00), drugu 22. maja sa Poljskom (11,30) a  poslednju u grupi 24. maja sa Hrvatskom (18,30) koja brani titulu.
Ostale grupe – „A“: Slovenija, Rumunija, Slovačka, Danska, „C“: Češka, Italija, BiH, Crna Gora, „D“: Nemačka, Mađarska, Austrija, Estonija.
Posle takmičenja po grupama, u četvrtfinalu (petak 26. maj) je ukrštanje prvi iz „A“ sa dugim iz „C“  i obrnuto, odnosno, prvi iz „B“ sa dugim iz „D“ grupe  i obrnuto. Polufinala i finala su istog dana u subotu 27. maja.

Datum: 20.01.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...