Srpski treneri uspešni na kursevima ISSF

U Baru  je završena serija regionalnih trenerskih kurseva pod okriljem Svetske streljačke federacije (ISSF), na kojima su sa uspehom učestvovali srpski stručnjaci.

Srbija je u Baru dobila nove trenere sa „B“ i sa „D“ međunarodnom licencom ISSF.

Jelena Arunović  i Dragan Marković su tokom sedmodnevnog kursa i tri provere, od kojih je poslednja bio tročasovni  test, stekli „B+“ trenersku licencu. Oboje su tako  ispunili jedan od uslova za polaganje za najvišu, „A“ licencu.  

Da bi trener postao kandidat za „A“ licencu, neophodno je da, uz diplomu „B+“, ima tri godine staža u reprezentaciji (kontinentalna i svetska prvenstva i kupovi),  da napravi projekat u trajanju od godinu dana, da organizuje regionalni kurs pod okriljem ISSF („D“ licenca) i da priloži planove i programe treninga sa svojim sportistom (isključivo seniorski reprezentativac) u trajanju od godinu dana.

Od srpskih trenera „A“ licencu ima Goran Maksimović.  Pre Arunovićeve, trenera u Crvenoj zvezdi, i Markovića, koji radi u Novom Sadu 1790, „B+“ međunarodnu diplomu stekli su Jasna Šekarić i  Nemanja Mirosavljev. Zvanje  trenera sa „C“ licencom ISSF imaju Miribana Maksimović i Goran Mikec.

U Baru je održan i kurs za „D“ licencu ISSF, na kome je je ispit položilo i zvanje međunarodnog trenera zaslužilo sedmoro srpskih trenera: Danilo Lekić (Aranđelovac), Dejan Bajkić („D.J. Škepo“), Jelena Živanović (Kolubara), Marina Simić (Novi Beograd Ušće), Marko Savić (Oko sokolovo), Siniša Veljković (Pančevo 1813) i Predrag Munić („Živko Relić Zuc“).
Datum: 23.12.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...