Novo pojačanje SBB Vukova: Amerikanac Dvejn Brejdi u redovima srpskog vicešampiona

Prvo novo pojačanje aktuelnih vicešampiona Srbije beogradskih SBB Vukova za predstojeću sezonu je Dvejn Brejdi, dvedesetpetogodišnji (sada već bivši) igrač ekipe Murray State Racers, koji u osnovi igra na poziciji raning-beka.
Dvejn Brejdi (eng. Duane Brady) rođen je 1991. u Sent Ogastinu (Florida), gde je i završio srednju školu. U tom periodu istakao se u više sportskih disciplina, dobivši brojna priznanja. Pomogao je svom timu da dođe do tri šampionska naslova u okružnom takmičenju.
Od 2010. godine bio je član ekipe Murray State Racers na Državnom univerzitetu „Mari” (Kentakti) koja se takmiči u Football Championship Subdivision (nekada NCAA Division I-AA), u okviru Nacionalne koledž sportske asocijacije (NCAA).
Tokom prve tri sezone (2010, 2011, 2012) igrao je u svih 11 mečeva, uglavnom kao raning-bek (RB) i vajd-risivier (WR). U prvoj sezoni je postigao sedam tačdauna iz 79 trčanja za 288 jardi; istakao se i u specijalnim timovima sa 13 obaranja i jednim „oporavljenim famblom” (fumble recovery).
U 2011. Dvejn je zabeležio 60 trčanja za 283 jarde uz tačdaun i 16 hvatanja za 112 jardi; u istoj sezoni protiv Državnog univerziteta „Džordžija” ostvario je osam trčanja za 65 jardi uz postignut tačdaun i sedam hvatanja za 91 jardu u istom meču. Iste godine vratio je 20 kik-ofova za 373 jarde uz jedan tačdaun (u utakmici protiv ekipe Univerziteta Tenesi u Martinu 98 jardi) i ostvario 13 obaranja u specijalnim timovima.
I naredne, 2012. godine odigrao je svih 11 utakmica, od kojih je na osam bio startni raning-bek. Istrčao je 589 jardi i postigao osam tačdauna. Tome se dodaje i 35 hvatanja za 269 jardi i takođe tačdaun. U pobedi protiv ekipe Univerziteta Tenesi Teka pretrčao je 72 jarde iz 12 trčanja i postigao čak tri tačdauna.
Od 2013. godine Brejdi je šest puta poentirao trčanjem, a kao deo specijalnog tima istrčao je 234 jarde u 12 kik-ofova.
Podsetimo, pored „novajlije” Dvejna Brejdija, najbolji kvoterbek srpskog šampionata protekle sezone, takođe Amerikanac Džon Uribe, predvodiće napad beogradske ekipe i naredne godine.


Datum: 22.12.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...