Proglašeni najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda

Juče je u Starom dvoru Skupštine Grada Beograda, na svečanosti kojim je obeležena jedna od najtrofejnijih godina paraolimpijskog sporta Srbije, izvšeno predstavljanje najuspešnijih sportista sa invaliditetom Beograda, proglašeni najbolja sportistkinja, sportista i ekipa za 2016.g.  i uručena priznanja kolektivima i pojedincima koji su posebno doprineli razvoju ove sfere društvenog života koja bez sumnje dobija sve zapaženije mesto u našoj sredini.

Uz prisustvo brojnih najeminentnijih sportista i sportskih stručnjaka, kao i predstavnika niza organizacija i udruženja, preduzeća i institucija sa prostora ne samo Beograda, epitet najboljih među najboljima za ovu godinu poneli su Danijela Jovanović, svestrana sportistkinja koja je ove godina osvojila medalje na nekoliko nastupa u biciklizmu ali i bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u paratekvondu i Željko Dimitrijević, kod muškaraca, koji je sa oborenim sopstvenim svetskim rekordom odbranio zlatnu medalju u atletskoj disciplini bacanja čunja u Brazilu na paraolimpiskim igrama, dok je za najbolju ekipu  proglašen Atletski klub „Pogledi“.

Još jednom je naglašen nesumnjiv značaj sporta za afirmaciju i dalje poboljšanje društvenog položaja osoba sa invaliditetom i interes zajednice da pruži svu podršku nastojanjima u tom pogledu a među dobitnicima priznanja su pored ostalih Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu Skupštine Grada, ali takođe i Fakultet za sport i fizičku kulturu, Sportski savez Beograda, Kompanije „Telekom“ i „Miros“, kao Sportska redakcija RTS i Sportski žurnal, dok je plaketa za životno delo uručena jednom od najuglednijih stonotenisera sa ovih prostora, i takmičaru i treneru, Zoranu Gajiću.

Nosilac organizacije ove svečanosti koja je tradicionalna je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, dok je realizacija iste omogućena zahvaljujući razumevanju i podršci Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, čiji su predstavnici zajedno sa predstavnikom Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima i uručili priznanja sportistima.

Datum: 22.12.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...