x

Održan sedmi Reebok X-Challenge trening

Održan sedmi Reebok X-Challenge trening

Više od 130 ljubitelja joge prihvatilo je proteklog vikenda joga izazov na „krovu“ Beograda u okviru sedmog Reebok X-Challenge treninga. Ovo je bila savršena prilika da se na kraju tekuće godine uz pravilno disanje, brojne asane i na kraju potpunu relaksaciju svi prisutni posvete sebi, sumiraju utiske o godini na izmaku i požele nešto lepo za godinu koja sledi.

Zbog činjenice da su ovaj joga izazov vodili Dragan Lončar, jedan od najpoznatijih joga učitelja u Srbiji i osnivač škole Vidya Yoga, i Nina Lazić, joga master transformacione joge, integralne hathe i savetnik naturopatije tražilo se mesto više na 25. spratu poslovne zgrade „Ušće“.
X-Challenge trening je počeo joga disanjem (pranajamom), a prema rečima Dragana Lončara pranajama nije obično disanje, već „kontrola energije“ koja cirkuliše našim telom.
-Dužina našeg života zavisi od učestalosti disanja, ako želimo da produžimo svoj život potrebno je da postepeno naučimo da produžavamo dužinu trajanja udaha i izdaha, a samo u toku dana ih ima oko 26.000. Broj respiracija u minuti je u proseku oko 15-16, ali pravilnim disanjem moguće ih je smanjiti na osam, sedam ili četiri i manje. Drugim rečima, disanje se uči, a pravilnim, produženim disanjem se oslobađamo stresa koji je danas prisutan kod svih, u većoj ili manjoj meri – objašnjava Lončar i naglašava da je ovu vežbu moguće raditi bilo kada i bilo gde.
Uz precizne instrukcije o zauzimanju, zadržavanju i napuštanju asana - joga poza, kao i neizostavne vežbe disanja koje ih prate, Nina Lazić je sve prisutne vodila kroz Vinjasa jogu.
-Vinjasa odgovara dinamičnim osobama koje žele sve efekte fitnesa i blagodeti joge u jednom treningu. Ona podrazumeva povezivanje asana. Tu nema pauze, već asane „teku“ jedna za drugom, sigurno, snažno i vrlo dinamično – objašnjava Nina Lazić dok se sa „krova Beograda“ pruža fascinantan pogled na reku Savu koja isto tako sigurno i snažno teče ka ušću Dunava.
Nakon klasične hatha joge koju je vodio Dragan Lončar usledila je potpuna jogička relaksacija, u okviru pratjahara joga tehnika. Lončar je prvo sve prisutne zamolio da pažnju usmeravaju na pojedine delove tela, a kasnije ih integrišu u jednu celinu. Ovom vežbom se veoma brzo smiruje i balansira čitav endokrini i nervni sistem.
Akcenat na ovom X-Challenge trening je bio na podizanju energije i jačanju celog tela. Upravo to su svi prisutni postigli pa se osmeh zadovoljstva pojavio na licima svih, koji su odmah potom zapisali svoje želje za narednu godinu i okačili ih na novogodišnju jelku. Pet najinsipirativnijih „Be More Human“poruka Reebok je nagradio novogodišnjim poklonima.
Na taj način završen je sedmi u nizu X-Challenge trening i poslednji u 2016. godini koja će ostati upamćena po fantastičnim Reebok izazovima, domaćim i inostranim trenerima i vežbama za jačanje duha i tela.
#ReebokXchallenge


Datum: 21.12.2016. Autor: Jelena Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...