Naslednici Zavarka u kampu u Vrbasu

Kamp Kuglaškog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije u Vrbasu zatvara se u subotu 9. jula i okupio je 22 polaznika, 12 devojčica i deset dečaka, naslednika najboljeg kuglaša sveta, srpskog reprezentaivca Vilmoša Zavarka.

- Program je, uz treninge na kuglani, obuhvatio i trčanje, rad u dvorani i bazenu  i bio je sa sportskog aspekta veoma sadržajan – istakao je jedan od trenera u kampu, selektor kadeta Mirko Čukvas. - Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije obavili su u toku kampa i testiranje 14 polaznika rođenih od 1998. do 2000. godine. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu izuzetnim domaćinima iz CFK “Drago Jovović”  koji šruža vrhunske uslove za  ovakva okupljanja mladih, ne samo iz kuglaškog sporta, već i iz ostalih sportskih grana.

Uz Čukvasa, u kampu su u stručnom timu bili i Vojko Pavlović, selektor juniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta i Ljubomir Štetin selektor kadetekinja. Polaznici su bili - pioniri: Denis Besedeš, Adam Lak (obojica Sloboda), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), pionirke: Jelena Barać (Apatin), Kristina Trošić (Rudar, Kostolac) i Renata Bodo (Kristal, Zrenjanin), mlađi kadeti: Želislav Jakab (Crvena zvezda) Sevastijan Molnar (Vojvodina, Novi Sad), Pavle Stojanović (Car Lazar, Kruševac), Mark Balint (Senta), Nikola Laketić (Kragujevac), Dušan Pejin (Jedinstvo, Novi Bečej), Vuk Boškov (Banat, Zrenjanin), mlađe kadetkinje: Maša Grujić, Leona Zarin i Višnja Živanović (Banat, Zrenjanin), Tanja Petrović i Katarina Milanković (PPT Trstenik), Milena Jurišić, Vladana Obrenić i Anja Starjački (Kristal, Zrenjanin) i Ena Grubor (Rudar, Kostolac).

Kampove finasira Ministarstvo omladine i sporta Srbije. Kroz njih su prošli svi osvajači medalja na Šaminatima sveta i Svetskim kupovima u u poslednjoj deceniji.

Datum: 10.07.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...