x

Naslednici Zavarka u kampu u Vrbasu

Naslednici Zavarka u kampu u Vrbasu

Kamp Kuglaškog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije u Vrbasu zatvara se u subotu 9. jula i okupio je 22 polaznika, 12 devojčica i deset dečaka, naslednika najboljeg kuglaša sveta, srpskog reprezentaivca Vilmoša Zavarka.

- Program je, uz treninge na kuglani, obuhvatio i trčanje, rad u dvorani i bazenu  i bio je sa sportskog aspekta veoma sadržajan – istakao je jedan od trenera u kampu, selektor kadeta Mirko Čukvas. - Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije obavili su u toku kampa i testiranje 14 polaznika rođenih od 1998. do 2000. godine. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu izuzetnim domaćinima iz CFK “Drago Jovović”  koji šruža vrhunske uslove za  ovakva okupljanja mladih, ne samo iz kuglaškog sporta, već i iz ostalih sportskih grana.

Uz Čukvasa, u kampu su u stručnom timu bili i Vojko Pavlović, selektor juniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta i Ljubomir Štetin selektor kadetekinja. Polaznici su bili - pioniri: Denis Besedeš, Adam Lak (obojica Sloboda), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), pionirke: Jelena Barać (Apatin), Kristina Trošić (Rudar, Kostolac) i Renata Bodo (Kristal, Zrenjanin), mlađi kadeti: Želislav Jakab (Crvena zvezda) Sevastijan Molnar (Vojvodina, Novi Sad), Pavle Stojanović (Car Lazar, Kruševac), Mark Balint (Senta), Nikola Laketić (Kragujevac), Dušan Pejin (Jedinstvo, Novi Bečej), Vuk Boškov (Banat, Zrenjanin), mlađe kadetkinje: Maša Grujić, Leona Zarin i Višnja Živanović (Banat, Zrenjanin), Tanja Petrović i Katarina Milanković (PPT Trstenik), Milena Jurišić, Vladana Obrenić i Anja Starjački (Kristal, Zrenjanin) i Ena Grubor (Rudar, Kostolac).

Kampove finasira Ministarstvo omladine i sporta Srbije. Kroz njih su prošli svi osvajači medalja na Šaminatima sveta i Svetskim kupovima u u poslednjoj deceniji.

Datum: 10.07.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...