Borovčanin: Olimpijski pobednici zaslužuju ulicu u Beogradu

Zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin podneo je danas Inicijativu da jedna od beogradskih ulica ili trg ponese ime Olimpijksih šampiona.


Borovčanin je u Inicijativi poslatoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica u Beogradu istakao da je Srbija 1912. godine, kada je prvi Srpski olimpijski klub primlјen u Međunarodni olimpijski komitet, postala deo istorije čiji koreni sežu do antičke Grčke i drevnih igara u Olimpiji i naglasio da su se Olimpijske igre razvile u najznačajniju globalnu manifestaciju.


On je podsetio da je Srbija, kao deo zajedničke države ili samostalno osvojila veliki broj medalјa, čime je naš sport proslavlјen, a olimpijski pobednici su postali osobe sveopšteg poštovanja i najbolјi ambasadori naše zemlјe u svetu.

„Smatram da glavni grad Srbije treba na ovaj simboličan način da se oduži našim istaknutim pojedincima i timovima koji još od 1924. godine na Olimpijskim igrama osvajaju brojne medalјe, da da podsticaj mladim generacijama, ali i društvu u celini“, zaklјučio je zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin.


Datum: 16.06.2016. Autor: Bojana Kozarski

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...