x

Borovčanin: Olimpijski pobednici zaslužuju ulicu u Beogradu

Borovčanin: Olimpijski pobednici zaslužuju ulicu u Beogradu

Zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin podneo je danas Inicijativu da jedna od beogradskih ulica ili trg ponese ime Olimpijksih šampiona.


Borovčanin je u Inicijativi poslatoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica u Beogradu istakao da je Srbija 1912. godine, kada je prvi Srpski olimpijski klub primlјen u Međunarodni olimpijski komitet, postala deo istorije čiji koreni sežu do antičke Grčke i drevnih igara u Olimpiji i naglasio da su se Olimpijske igre razvile u najznačajniju globalnu manifestaciju.


On je podsetio da je Srbija, kao deo zajedničke države ili samostalno osvojila veliki broj medalјa, čime je naš sport proslavlјen, a olimpijski pobednici su postali osobe sveopšteg poštovanja i najbolјi ambasadori naše zemlјe u svetu.

„Smatram da glavni grad Srbije treba na ovaj simboličan način da se oduži našim istaknutim pojedincima i timovima koji još od 1924. godine na Olimpijskim igrama osvajaju brojne medalјe, da da podsticaj mladim generacijama, ali i društvu u celini“, zaklјučio je zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin.


Datum: 16.06.2016. Autor: Bojana Kozarski

PROČITAJTE JOŠ...