Dečiji maraton putuje svetom

Zvanični sajtovi uglednih atletskih organizacija EA (Evropska atletika) i GRR (German Road Races), na naslovnim stranama, u superlativima su opisali događanja na Smoki Smokić Dečijem maratonu upravo završenom u Beogradu 23.04.2016. godine u Beo zoo vrtu.

Ovi sajtovi su naveli da je Smoki Smokić Dečiji maraton održan u Beogradu posle kvalifikacija u kojima je učestvovalo 16 000 mališana iz beogradskih vrtića. Takođe, autori sajtova navode da je kroz program kvalifikacija za Dečiji maraton u dosadašnje 23 godine prošlo 370 000 mališana.

Oba sajta citiraju reči Siniše Malog, gradonačelnika Beograda koji je bio prisutan na događaju i ocenio da je Dečiji maraton jedan od najlepših i najznačajnijih događaja u Beogradu, da decu predškolskog uzrasta usmerava da se bave sportom što je izuzetno pozivino, jer ih sport uči timskom duhu, da pobeđuju i da gube, da ih sport priprema na pravi način za buduće izazove u životu i da tako postanu zdravi članovi društva. Takođe se navodi da je gradonačelnik izjavio da će Beograd i dalje podržavati ovaj događaj.

Sajtovi EA i GRR posebno pominju značaj ovog projekta i trajno opredeljenje Beogradskog maratona kao organizatora da već treću deceniju organizuje Dečiji maraton.

EA i GRR citiraju Dejana Nikolića, direktora Beogradskog maratona koji je naveo da je Dečiji maraton podržan od Evropske atletike zbog njegovog značaja i inspirisanja najmlađih da se posvete aktivnom načinu života. Nikolić je takođe naveo da je atletika ponosna kao sport da blisko sarađuje sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu i Ministarstvom omladine i sporta u ovom programu koji deci uzrasta 5 i 6 godina i njihovim roditeljima predstavlja prave vrednosti atletike i sporta.

U narednim danima se očekuje da će i drugi svetski sajtovi i periodični časopisi objaviti tekstove o Dečijem maratonu.
Datum: 27.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...