x

Dečiji maraton putuje svetom

Dečiji maraton putuje svetom

Zvanični sajtovi uglednih atletskih organizacija EA (Evropska atletika) i GRR (German Road Races), na naslovnim stranama, u superlativima su opisali događanja na Smoki Smokić Dečijem maratonu upravo završenom u Beogradu 23.04.2016. godine u Beo zoo vrtu.

Ovi sajtovi su naveli da je Smoki Smokić Dečiji maraton održan u Beogradu posle kvalifikacija u kojima je učestvovalo 16 000 mališana iz beogradskih vrtića. Takođe, autori sajtova navode da je kroz program kvalifikacija za Dečiji maraton u dosadašnje 23 godine prošlo 370 000 mališana.

Oba sajta citiraju reči Siniše Malog, gradonačelnika Beograda koji je bio prisutan na događaju i ocenio da je Dečiji maraton jedan od najlepših i najznačajnijih događaja u Beogradu, da decu predškolskog uzrasta usmerava da se bave sportom što je izuzetno pozivino, jer ih sport uči timskom duhu, da pobeđuju i da gube, da ih sport priprema na pravi način za buduće izazove u životu i da tako postanu zdravi članovi društva. Takođe se navodi da je gradonačelnik izjavio da će Beograd i dalje podržavati ovaj događaj.

Sajtovi EA i GRR posebno pominju značaj ovog projekta i trajno opredeljenje Beogradskog maratona kao organizatora da već treću deceniju organizuje Dečiji maraton.

EA i GRR citiraju Dejana Nikolića, direktora Beogradskog maratona koji je naveo da je Dečiji maraton podržan od Evropske atletike zbog njegovog značaja i inspirisanja najmlađih da se posvete aktivnom načinu života. Nikolić je takođe naveo da je atletika ponosna kao sport da blisko sarađuje sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu i Ministarstvom omladine i sporta u ovom programu koji deci uzrasta 5 i 6 godina i njihovim roditeljima predstavlja prave vrednosti atletike i sporta.

U narednim danima se očekuje da će i drugi svetski sajtovi i periodični časopisi objaviti tekstove o Dečijem maratonu.
Datum: 27.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...