x

Održan 23. Smoki Smokić Dečiji maraton

Održan 23. Smoki Smokić Dečiji maraton

Pre 20 godina Vladimir Stanojević iz vrtića „Lepa Vitas” postavio je rekord staze „oko slonare” pretrčavši 230 metara i pobedio na Trećem Smoki Smokić dečijem maratonu u Beogradskom zoološkom vrtu. Njegov rekord niko nije uspeo ni da izjednači, a kamo li da nadmaši pune dve decenije, a na 23. Smoki Smokić dečijem maratonu to je pošlo za rukom Andreju Nikoliću (Mala sirena, PU „Dr Sima Milošević”, Zemun – i to dva puta.


Andrej je već u svojoj kvalifikacionoj trci izjednačio rekord staze s 36, sekundi, a isti rezultat ostvario i u finalu i postao pobednik 23. Smoki Smokić dečijeg Maratona. Drugo mesto pripalo je Stefan Dangubiću (Poletarac), a treće Bogdanu Saviću (Sunce, Čukarica). Kao o Andrej i Stefan i Bogdan su u finalu postigli iste rezultate kao i u kvalifikacijama – Stefan 37, a Bogdan 38 sekundi.


U ostalim kvalifikacionim trkama pobedili su i učestvovali u finalu Vasilije Novaković (Dečiji lug) 40 sekundi, Vanja Filipović (dečiji gaj) 41, Vukašin Stojić (Zvezdana prašina) 39, Milica Grčić (Veverica) 42, Bogdan Popović (Dunavska) 39, Boško Stamenković (Sveta Petka) 40, Pavle Ivanović (Petar Pan) 40, Vasilije Dudić (Sveti Sava) 37 i Mina Čuljak (Biser) 41, koja je imala peh da padne u finalnoj trci pa je stigla poslednja, a za utehu pripala joj je utešna nagrada „super puž”.


Ovogodišnji, 23. Smoki Smokić dečiji maraton, u čijim je kvalifikacijama učestvovalo oko 16.000 malih Beograđana iz 14 gradskih predškolskih ustanova, održan je u saradnji s Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu i Vrtom dobre nade, a nagrade za sve učesnike obezbedili su Soko Štark, UNIQA osiguranje, IDEA i Derby.


Datum: 25.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...