x

Vazduhoplovno takmičenje tri u jedan u Kanjiži

Piloti paraglajdera i slobodnoletećeg zmaja će se ove subote takmičiti u tri discipline u okviru revijalnog takmičenja „Free Flying Triathlon - 2016“ koje se organizuje u Kanjiži. Oko 25 pilota iz Srbije i Mađarske startovaće vitlom, a potom se takmičiti u preciznom sletanju paraglajderom, jedrenju u termici i markiranju cilјa.

Rezultati u sve tri discipline se sabiraju, a pobednik je onaj sa najmanje kaznenih poena. U disciplini precizno sletanje se sleće na centar prečnika 2 cm, a svaki centimetar odstupanja se kažnjava jednim bodom. U preletu najduži vremenski ima nula bodova, dok se svako sledeće mesto sa sobom nosi i kaznene poene, kao i odstupanje od mete koja se gađa. Piloti startuju pomoću vitla koje ih diže na visinu od oko šest stotina metara, a potom nastavlјaju let samostalno. Ovo je već treće takmičenje koja se organizuje u ovakvom obliku  i jedinstveno je jer su zmajari i paraglajderisti pod istim uslovima na istom takmičenju.

       
„Osnovna ideja je da se ne razdvajaju takmičenja u preletu i preciznom sletanju. A onda smo dodali i disciplinu koja je pozajmlјena od balonara, da se iz vazduha mora markirati i pogoditi cilј poluprečnika 50 m“, objašnjava Mikloš Onodi iz aerokluba „Delta“ iz Kanjiže koji je i organizator ovog kupa.


U slučaju lošijih vremenskih prilika u subotu, 30. aprila, letovi su predviđeni i za 1. maj ili neki naredni vikend. U slučaju da vam je potrebno više informacija, možete kontaktirati Mikloša Onodija na 063/590-823 ili na Fejsbuku: https://www.facebook.com/events/913209852125191/.
Datum: 28.04.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...