Vazduhoplovno takmičenje tri u jedan u Kanjiži

Piloti paraglajdera i slobodnoletećeg zmaja će se ove subote takmičiti u tri discipline u okviru revijalnog takmičenja „Free Flying Triathlon - 2016“ koje se organizuje u Kanjiži. Oko 25 pilota iz Srbije i Mađarske startovaće vitlom, a potom se takmičiti u preciznom sletanju paraglajderom, jedrenju u termici i markiranju cilјa.

Rezultati u sve tri discipline se sabiraju, a pobednik je onaj sa najmanje kaznenih poena. U disciplini precizno sletanje se sleće na centar prečnika 2 cm, a svaki centimetar odstupanja se kažnjava jednim bodom. U preletu najduži vremenski ima nula bodova, dok se svako sledeće mesto sa sobom nosi i kaznene poene, kao i odstupanje od mete koja se gađa. Piloti startuju pomoću vitla koje ih diže na visinu od oko šest stotina metara, a potom nastavlјaju let samostalno. Ovo je već treće takmičenje koja se organizuje u ovakvom obliku  i jedinstveno je jer su zmajari i paraglajderisti pod istim uslovima na istom takmičenju.

       
„Osnovna ideja je da se ne razdvajaju takmičenja u preletu i preciznom sletanju. A onda smo dodali i disciplinu koja je pozajmlјena od balonara, da se iz vazduha mora markirati i pogoditi cilј poluprečnika 50 m“, objašnjava Mikloš Onodi iz aerokluba „Delta“ iz Kanjiže koji je i organizator ovog kupa.


U slučaju lošijih vremenskih prilika u subotu, 30. aprila, letovi su predviđeni i za 1. maj ili neki naredni vikend. U slučaju da vam je potrebno više informacija, možete kontaktirati Mikloša Onodija na 063/590-823 ili na Fejsbuku: https://www.facebook.com/events/913209852125191/.
Datum: 28.04.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...