x

Isidora Veličković osvojila srebro u Kamniku

Isidora Veličković osvojila srebro u Kamniku

Isidora Veličković, takmičarka Streličarskog kluba „Naisus 2003“ iz Niša osvojila je srebrnu medalju na Centralnoevropskom kupu u Kamniku u Sloveniji olimpik stilom  u juniorskoj kategoriji.


U kvalifikacijama imala je šesti rezultat od osam juniorki sa 516 krugova. Katarina Sikiruš, druga srpska takmičarka, bila je treća pre raspucavanja sa 545 krugova, dok je Čarna Brzaković zauzela osmo mesto sa 451 krugom.


U četvrtfinalu,  Brzakovićevu je izbacila Slovenka Leharnar, dok je u „srpskom derbiju“ Veličkovićeva bila bolja do  Sikiruš i plasirala se u polufinale.


 U izuzetno uzbudljivom polufinalu Velićkovićeva je protiv Urške Čavič (Slovenija) povela sa 5:1, ali je Slovenka izjednačila i odlučivala je dodatna „zlatna strela“. Nišlijka je pogodila desetku, Slovenka devetku i Isidor Veličković je otišla u finale gde je Leharnar slavila sa 6:0. Bronza  je pripala Čavičevoj.


- Isidori Veličković ovo je prva juniorska sezona i lepo joj je počela na međunarodnom planu – kaže njen trener Dragan Karafilipović.-  Nismo imali dovoljno vremena da doteramo luk i zbog toga rezultatom  u kvalifikacijama ne možemo da budemo zadovoljni.  Međutim u raspucavanju se sjajno borila, posebno  u polufinalu i srebro joj je zaslužena, divna, nagrada. 


U Kamniku se održava i  „Veronika kup“ u seniorskim kategorijama  koji će se bodovati za rang liste i na kome učestvuje veći broj srpskih  takmičara i takmičarki. Kvalifikacija olimpik  i kompaund stilom su bile u subotu do poznih popodnevnih časova, a u nedelju su raspucavanja.


Datum: 25.04.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...