x

Jasmina Anđelković pobednica drugog Turnira Irena Kaločai u Zrenjaninu

Jasmina Anđelković pobednica drugog Turnira Irena Kaločai u Zrenjaninu

Jasmina Anđelković, reprezentativka Džambo investa iz Novog Sada pobednica je drugog kuglaškog ženskog „Turnira Irena Kaločai“ u Zrenjaninu.

Anđelkovićeva, koja je lane bila druga,  je na zahtevnoj kuglani oborila 590 čunjeva i slavila sa pet čunjeva prednosti u odnosu na Zoricu Barić, prvotimku i reprezentaivku subotičkog Pionira „Agro Višković“ (585), dok je treće mesto pripalo kuglašici Kristala Dragani Dorožan sa 580 čunjeva.

Renata Vilov iz Pionira „Agro Višković“ je četvrta sa 574 čunja,  Hajnalka Milosav iz Kristala peta sa 572 čunja. Šesto mesto pripalo je Milici Šović iz novosadske SPC Vojvodine sa 566 čunjeva.

Sedma i osma su dve juniorske reprerzentativke Kristina Ljubenković (Pobednik) sa 560 čunjeva (197  u „čišćenju“) i Hermina Lukač (Pionir „Agro Višković“ takođe sa 560 čunjeva (195 u „čišćenju“). Ana Vujinov iz Kristala je deveta sa 556, a Suzana Radosavljević iz beogradskog EDB deseta sa 550 čunjeva. Na 11. mesto plasirala se Gorica Stanić iz Kristala sa 546 čunjeva. Prošlogodišnja pobednica Nataša Savić iz Apatina zauzela je 12. mesto sa 545 čunjeva.

Turnir je organizovao Kuglaški klub Kristal iz Zrenjanina. Trofeje su podelili legendarna zrenjaninska reprezentativka, kasnije savezni selektor Jugoslavije i predsednik Kuglaškog saveza Jugoslavije (1984 - 1986) Irena Kaločai, koja je  više decenija trenirala i kuglašice Kristala i predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine Radovan Šunjka. Prelazni pehar uručila je prošlogodišnja pobednica Nataša Savić. Prve tri nagrade iznosile su deset, sedam i pet hiljada dinara.

Datum: 25.04.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...