x

Red Bull Can You Make It? timovi stigli do Pariza

Red Bull Can You Make It? timovi stigli do Pariza Autor fotografije: Teddy Morellec / Red Bull Content Pool
Nakon nedelju dana, 398.157km i 16.036 zamenjenih limenki, Red Bull Can You Make It? timovi stigli su u Pariz.

Uspešno su stigli do Pariza, kako bi proslavili svoje avanture i podelili sa nama svoja iskustva tokom putovanja. 157 od 165 timova je stiglo u Grad svetlosti na vreme, nakon što su na putu proveli sedam dana, bez novca i ličnih telefona, koristeći samo Red Bull limenke kao valutu.

Pre nedelju dana, 165 timova je krenulo sa pet polaznih tačaka u Evropi, ka Parizu kao zajedničkoj finalnoj destinaciji. Timovi su imali i lepe i manje lepe trenutke tokom puta, dok su na najbolji mogući način pokušavali da iskoriste svoje pregovaračke veštine. Od građenja privremene kuće od kartona, do tuširanja pod vodopadom, 500 studenata je pokazalo sjajan timski duh. Vožnja helikopterom ili trampa par limenki Red Bulla za windsurf lekciju na jezeru Garda, su samo neki od zanimljivih izazova koje su takmičari morali da obave sa svoje avantura liste.

Sveukupno, iskorišćeno je 35 različitih prevoznih sredstava, uključujući avion, helikopter, bicikl, motorni čamac i naravno, njihove noge. Timovi su prošli kroz 20 zemalja i samim tim kroz različite vremenske uslove i kulture. Timovi su morali da se zaustave na 6 kontrolnih tačaka pre nego što stignu do ciljne linije, a imali su izbor od 40+ evropskih destinacija, kao što su Kopenhagen, London, Budimpešta, Ženeva, Bordo, Beč, Krakov, Venecija i Madrid.

Timovi su krenuli na avanturu po Evropi, menjajući limenke Red Bulla kako bi preživeli, ali i dobro se zabavili. Limenke su menjali za let padobranom, paraglajding, indoor surfovanje, snoubording, rentiranje kola i hotel sa pet zvezdica. Pored sjajnih situacija kroz koje su prolazili, timovi su imali i loše dane, kada su morali da spavaju na podu ili pešače satima po kiši, pre nego što bi neko odlučio da ih poveze.

„Nikada niste znali šta će se sledeće dogoditi. Nakon hotela sa pet zvezdica smo spavali na kartonskoj kutiji na parkingu,“ rekao je član tima Wauw iz Belgije, koji je završio na drugom mestu.

„Sreli smo fenomenalne ljude na putu, neverovatno je koliko daleko možeš da odeš samo uz pomoć limenki i malo šarma,“ podelio je sa nama utiske član pobedničkog tima Feel Alive. „Bila je ovo naporna nedelja, ali smo uspeli, fenomenalno putovanje!“

Tim sa najboljim rezultatom u generalnom plasmanu je tim Feel Alive (Estonija) sa osvojenih 532.847 poena i pređenih 3.814 kilometara. Na drugom mestu je tim Wauw (Belgija) sa osvojenih 437.028 poena, dok je na trećem mestu tim iz Amerike pod nazivom USU sa osvojenih 412.435 poena.

Predstavnice Srbije Badsisters su završile takmičenje na 101. mestu, dok ekipa Hustle iz Jagodine, koja je u jednom trenutku bila na visokom 23 mestu, nije uspela da stigne do cilja u Parizu pa je takmičenje završila na 112. mestu. Tim Hustle je nakon prvog dana takmičenja imao najinteresantnije menjanje limenki. Oni su uspeli da zamene dve limenke Red Bulla za tri VIP karte za utakmicu Lige Šampiona između Mančester Sitija i Pari Sen Žermena.


Statistika dešavanja:
  • Ukupan broj Postova na društvenim mrežama (Like + Share): 3.767.942
  • Ukupna razdaljina koju su timovi prešli: 398.157km
  • Ukupan broj zemalja koje su timovi obišli: 20
  • Ukupan broj zamenjenih limenki: 16.036
  • Ukupan broj korišćenih transportnih sredstava: 35
Datum: 21.04.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...