Nova sezona za raketaše

Ove subote, 23. aprila na sportskom poligonu „Aradac“ kod Zrenjanina, raketni modelari u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji okupljaju se na prvom takmičenju ove sezone.

Prvo kolo juniorskoj i seniorskog Kupa Srbije u raketnom modelarstvu organizuje Aero klub „Franjo Kluz“ iz Zemuna, a očekuje se učešće između deset i dvanaest klubova iz cele Srbije. Oko pedeset takmičara, među kojima i članovi reprezentacije okušaće se u kategorijama S3 (rakete sa padobranom), S6 (rakete sa trakom) i S9 (žirokopteri iil rakete koje se spuštaju uz pomoć autorotacije).

„Svi članovi reprezetancije učestvovaće na ovom takmičenju, jer je neophodno da pratim njihovu spremnost i modele sa kojima lete. Ove godine planiramo da učestvujemo na Svetskom prvenstvu koje se održava u Ukrajini“, kaže Živan Josipović, selektor srpske reprezentacije.

Prošlogodišnji pobednik u generalnom plasmanu bio je Miodrag Čipčić, koji je na svečanoj dodeli nagrada „Zlatni orao“ proglašen i za najboljeg raketnog modelara u Srbiji.
Datum: 22.04.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...