x

Beograd dobija školske prvake u košarci

Beograd dobija školske prvake u košarci

Posle spektrakularne završnice školskog prvenstva Beograda u rukometu koja je održana 16. marta 2016. u “Šumicama” na redu je još jedan sportsko školski spektakl. U sredu, 6. aprila 2016, Sportska dvorana “Ranko Žeravica” (bivša Hala sportova) na Novom Beogradu biće poprište finalnih okršaja u košarci za osnovne i srednje škole. Posle takmičenja po grupama, četvrtfinala i polufinala do poslednjeg čina ovogodišnjeg gradskog takmičenja stiglo je 12 najboljih ekipa koje očekuje još borba za zlatna odličja. Bogat takmičarski program u jednom od hramova beogradske ali i srpske košarke, u 10,30 časova otvaraju učenice osnovnih škola “Dositej Obradović” sa Voždovca “Ljuba Nenadović” sa Čukarice koje će se boriti za zlato u konkurenciji V i VI razreda. U istoj uzrasnoj kategoriji samo u konkurenciji učenika u meču za trofej od 11,05 č sastaće se Osnovna škola “Vladislav Ribnikar” sa Vračara i Osnovna škola “Milan Đ. Milićević” sa Voždovca. Od 11,40 č uslediće okršaj učenica Osnovne škole “Milan Đ. Milićević” sa Voždovca i Osnovne škole “14. oktobar” iz Rakovice za najsjajnije odličje u konkurenciji sedmakinja i osmakinja. Nakon ovog duela planirano je svečano otvaranje čitavog događaja uz predstavljanje svih ekipa učesnika.

Četvrti duel u Sportskoj dvorani “Ranko Žeravica” zakazan je za 12,40 č kada će se na terenu između osnovnih škola “Braća Jerković” sa Čukarice “20. oktobar” sa Novog Beograda voditi bitka za najboljeg u ligi u konkurenciji VII i VIII razreda. Od 13,20 časova učenice Sportske gimnazije sa Savkog venca i XIII beogradske gimnazija sa Čukarice igraće za srednjoškolsko košarkaško zlato. Četrdeset i pet minuta kasnije odigraće se poslednji duel za trofej u kojem će koplja ukrstiti učenici Sportske gimnazije sa Savskog venca i Elektro-tehničke škole “Rade Končar” sa Palilule. Dodela medalja i diploma je u 14,30 č, a pored učesnika finala medalje su već uručene i osvajačima trećih mesta – Osnovnoj školi “Braća Baruh” sa Starog Grada (devojčice V-VI razred), Osnovnoj školi “Radomir Putnik” sa Savskog venca (dečaci V-VI razred), Osnovnoj školi “Josif Pančić” sa Čukarice (devojčice VII-VIII razred), Osnovnoj školi “Ćirilo i Metodije” sa Zvezdare (dečaci VII-VIII razred), XII beogradskoj gimnaziji sa Voždovca (devojčice srednje škole) i Drugoj ekonomskoj školi sa Voždovca (dečaci srednje škole).

Inače, u ovogodišnjim školskim košarkaškim ligama, koje je organizovao Sportski savez Beograda – ogranak za organizaciju školskih sportskih takmičenja, učestovale su 232 ekipe sa preko 1.600 takmičara. Glavni pokrovitelj ovih takmičenja jeste Gradski sekretarijat za sport i omladinu, a podršku su pružili i restorani “Nicefoods”, sa svojim prepoznatljivim brendom “Makdonalds” kao i Fakultet za sport Univerzitet “UNION Nikola Tesla”.

“Sa nestrpljenjem očekujemo i finala školskih takmičenja u košarci. Ove godine učestovalo je gotovo 50 odsto više učesnika nego lane i ponosni smo na taj podatak. Košarkaši i košarkašice beogradskih osnovnih i srednjih škola i gimnazija pokazali su zavidan kvalitet, a kulminacija svega biće upravo u sredu u Sportskoj dvorani “Ranko Žeravica”. Posebno smo srećni zbog činjenice da vlada izuzetno veliko inetresovanje, pa se nadamo da će tribine dvorane biti ispunjene do poslednjeg mesta, što je brojka od 1.500 gledalaca. Ovaj događaj podržaće Sportski savez Srbije kao i vodaća tri košarkaška kluba u Beogradu – Partizan, Crvena zvezda i Mega koji će da pošalju svoje igrače i predstavnike. Takođe, kroz dvoranu u toku takmičenja proći će i školska olimpijska baklja koja potom nastavlja svoj put za Vranje, koje će biti ovogodišnji domaćin Školske olimpijade”, kazao je Jovan Koprivica, kordinator ogranak za organizaciju školskih sportskih takmičenja Sportskog saveza Beograda.

Inače, prvaci Beograda u košarci u uzrasnim kategorijama VII i VIII razreda i srednjih škola plasiraće se na međuokužno takmičenje.


Program, satnica i učesnici

10,20 č – Finale V-VI razred – Učenice

OŠ “Dositej Obradović” (Voždovac) – OŠ “Ljuba Nenadović” (Čukarica)

11,05 č – Finale V-VI razred – Učenici

OŠ “Vladislav Ribnikar” (Vračar) – OŠ “Milan Đ. Milićević” (Voždovac)

11,40 č – Finale VII-VIII razred – Učenice

OŠ “Milan Đ. Milićević” (Voždovac) – OŠ “14. oktobar” (Rakovica)

12,15 č – Veliko poluvreme – Otvaranje i predstavljanje ekipa

12,40 č – Finale VII-VIII razred – Učenici

OŠ “Braća Jerković” (Čukarica) – OŠ “20. oktobar” (Novi Beograd)

13,20 č – Finale srednje škole – Učenice

Sportska gimnazija (Savski Venac) – XIII beogradska gimnazija (Čukarica)

14,05 č – Finale srednje škole – Učenici

Sportska gimnazija (Savski Venac) – Elektro-tehnička škola “Rade Končar” (Palilula)

14,30 č – Dodela medalja i zatvaranje


Datum: 06.04.2016. Autor: Sportski savez Beograda

PROČITAJTE JOŠ...