Preko sto skakača na Trofeju Beograda

Tradicionalni 14. „Trofej Beograda“ u skovima u vodu održaće se 9. i 10. aprila u zatvorenom bazenu  plivališta Tašmajda i okupiće preko sto učesnika iz  Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Turske, Rumunije i Srbije saopštio je na konferenciji za medije Vukan  Vuletić potpredsednik Saveza za skokove u vodu Srbije i direktor ovog takmičenja.

- Oborili smo rekord, dolazi nam u mlađim kategorijama oko 70 stranaca i 30 skakača iz naših klubova  Čukaričkog, Vračara, Tašmajdan – Palilule i Fontane. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda koji je finansijski pomogao ovu manifestaciju velikog ugleda u regionu, ali je i  obezbedio, uz medalje, i pehar za najbolju selekciju. Nadamo se da će pripasti nekom od srpskih klubova, iako će konkurencija biti veoma jaka, pošto su skakači u vodu iz Hrvatske, Turske i Rumunije u mlađim kategorijama u evropskom vrhu. Poljaci su se najavili, ali su zbog bolesti takmičara, otkazali dolazak.

Takmičenje je u subotu od 9 do 21 čas,  a u nedelju od 9 do 14 časova i očkuje se oko 250 startova u disciplinama sa daske i tornja.

- „Trofej Beograda“ je u kalendaru evropske federacije- LEN i nadali smo se da će, ove godine ujedno  da bude i  Balkanijada, ali ovu ideju nismo uspeli da realizujemo – dodao je Vuletić.- Imamo dobre takmičare i takmičarke, siguran sam da će biti i medalja, jer motiva ima na pretek, pošto je ovo takmičenje na kome mogu da se ispune norme za reprezentaciju koju  očekuju dva značajna  nadmetanja – u junu juniorsko Prvenstvo Evrope u Rijeci i u julu Kup Mediterana u Bolcanu u Italiji. Konkurisali smo i za organizaciju juniorskog Prvenstva Evrope 2017. Već smo bili dobri domaćini i organizatori 2011. i  nadamo se da će nam LEN opet ukazati poverenje.

Novica Todosijević iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda pozdravio je učesnike konfencije za medije u ime Slavka Gaka gradskog sekretara za sport i omladinu i istakao da  Grad Beograd podržava  razvoj sporta među mladima kao i  da se „Trofeji Beograda“ održavaju 59 disciplina.

Jelena Baković, mlada reprezentativka  Čukaričkog, lane je na „Trofeju Beograda“ osvojila  dva druga mesta sa tornja u „A“ kategoriji, a ima i juniorsku balkansku titulu iz 2013.

- Cilj  mi je da ispunim normu za reprezentaciju a tada će, sigurna sam, doći i medalja – rekla je Jelena Baković.-  Toranj je teška disciplina i imaću dobru konkurenciju takmičarki iz Hrvatske, Turske i Rumunije.

Marija Jokić, reprezentativka Vračara, je prošle godine osvojila zlato  u „B“ kategoriji i nada se da može da ponovi uspeh:

- Skakaću sa daske od metra i tri metra. Poznajem rivalke i ako se sve uklopi  očekujem i neki trofej, ali mi je najvažnije da ispunim normu za EŠ.

Konferencji za medije prisustvovao je i Goran Nikolić predsednik Saveza za skokove u vodu Srbije.

Takmičenje će se održatu u disciplinama daska sa  jedan metar, daska sa tri metra, i toranj sa pet, sedam i po i deset metara, kao i sinhronizovanim skokovima sa daske od tri metra.

Prošle godine, srpski skakači u vodu osvojili su na „Trofeju Beograda“ 20 medalja. Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda za najbolju selekciju lane je pripao bugarskom klubu Vitoša, drugi je bio beogradski Čukarički, a treća reprezentacija Turske.


Datum: 07.04.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...