x

Biciklisti traže popravku Brankovog mosta

Biciklisti traže popravku Brankovog mosta
U avgustu 2016. godine navršiće se tri godine od kako je ogradom zatvorena pešačka staza na uzvodnoj strani Brankovog mosta. Na upit građana kada će ovaj problem biti rešen gradske vlasti odgovaraju solomonski, da popravka košta puno i da će razmotriti kada će se pristupiti istoj, bez ikakvih konkretnih rokova.

Ono što međutim bode oči je da se problemi na automobilskoj infrastrukturi rešavaju urgentno, tako da nezvanične tvrdnje o oštećenjima celog mosta zvuče u najmanju ruku neubedljivo. 

Prosečnom posmatraču bi se pre učinilo da gradskim vlastima pešaci i biciklisti baš i nisu prioritet, jer eto, oni mogu da se guraju na drugoj strani mosta, optužujući jedni druge za netoleranciju.

Biciklisti se zbog ovoga ponovo okupljaju, a gradonačelniku Siniši Malom i gradskom menadžeru Goranu Vesiću poručuju da ukoliko za tri godine nisu bili sposobni da poprave najprometniji most u Beogradu, ili da daju rok kada će se pristupiti popravci, ili da daju ostavku.

Okupljanje je na Trgu Republike u subotu 26.marta u 16:30, a u vožnju se kreće u 17h!  Dobrodošle su trubice, pištaljke i mobilni audio sistemi na biciklama!

Ruta: https://ridewithgps.com/routes/12677356

Kritična masa je grupna vožnja ulicama koja se održava u gradovima širom sveta, a cilj joj je podizanje svesti o ravnopravnom učešću biciklista u urbanom saobraćaju.

Datum: 23.03.2016. Autor: Udruženje Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...