x

Biciklom za lepši, bolji i bezbedniji Mladenovac

Na teritoriji gradske opštine Mladenovac biće sproveden projekat pod nazivom „BICIKLOM ZA LEPŠI, BOLjI I BEZBEDNIJI MLADENOVAC“, koji realizuje Centar za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Gradskom upravom grada Beograda - Sekretarijatom za saobraćaj, gradskom opštinom Mladenovac i Komisijom za bezbednost saobraćaja na putevima gradske opštine Mladenovac.

Cilj projekta je da se biciklističkom saobraćaju u Mladenovcu da veći značaj, odnosno da se deca, na teritoriji gradske opštine Mladenovac, podstaknu da češće voze bicikl i time doprinesu kvalitetnijem i zdravijem načinu života u njihovoj sredini. Takođe, projekat ima za cilj da kroz organizovanje predavanja i obuka na biciklističkom poligonu deca steknu potrebna znanja i veštine za bezbedno učestvovanje u saobraćaju kao vozači bicikla.

Naime, ovim putem se deca obrazuju, formiraju stavove te stiču motivaciju i veštine koje će ih osnažiti kako bi zaštitili ne samo svoje zdravlje već i da se odgovorno ponašaju prema sebi i svojoj okolini. Deca koja su sada u školi, sutra će biti roditelji, učitelji i dr. Tako izgrađena nova generacija je najbolji garant održivog razvoja kapaciteta i integriteta svih pojedinaca i institucija u sistemu bezbednosti saobraćaja!

Realizacija projektnih aktivnosti će otpočeti u petak, 08.04.2016. godine sa početkom u 12 časova u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Mladenovcu, kada će predstavnici Centra za bezbednost saobraćaja izvršiti obuku dece na biciklističkom poligonu.


Datum: 06.04.2016. Autor: Vladan Vukšić

PROČITAJTE JOŠ...