x

Drenovak bokser godine

Drenovak bokser godine

Aleksandar Drenovak, bokser „Goča“ iz Vrnjačke Banje, pobednik  prošlogodišnje 58. „Zlatne rukavice“ kada je osvojio jedan od domaćih trofeja koji mu je nedostajao i drugoplasirani na „Beogradskom pobedniku“, proglašen je za najboljeg srpskog boksera u 2015. u izboru Bokserskog saveza Srbije.


Zbog vremenskih neprilika, Aleksandar Drenovak i njegov otac i trener Života, nekadašnji bokserski as, nisu mogli da dođu i prime priznanje na svečanosti u prostorijama Bokserskog saveza Srbije.


Za najbolju takmičarku prošle godine proglašena je Andrea Milošević iz kluba BK F89 (Novi Sad) koja je na EŠ u Mađarskoj osvojila bronzu (do 48 kg za mlade devojke).


Trener u klubu Žabalj Marko Tubić, koji je uspešno radio i kao selektor  ženske reprezentacije Srbije, dobio je, sa lozničkim stručnjakom Draganom Vasiljevićem „Durangom“, priznanje za izuzetan rad i rezultate u 2015. Vasiljeviću će priznanje biti uručeno naknadno.


Najbolji  mladi bokser u 2105. je bronzani sa EŠ, član beogradske Fontane Luka Šumarac. U polufinalu prvenstva Starog kontineta u Kazahstanu zaustavio ga je domaći borac koji je, potom, prglašen i za najboljeg takmičara šampionata.


Najbolji klub je beogradska Fontana koja je, iako postoji tek od 2009, iznedrila nekoliko pravih bokserskih bisera. Priznanje je primio  trener kluba Vladimir Erčić.

Naj sudija u prošloj godini je bio Momčilo Jakovljević,  internacionali arbitar  AIBA sa dve zvezdice  koji je lane delio pravdu na dva Prvenstva Evrope.


Posebno priznanje uručeno je Olimpijskom komitetu Srbije i primio ga je Milan Bojčić. Priznanje za Ministarstvo omladine i sporta biće naknadno uručeno.


Goste i brojne predstavnike medija pozdravio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Dragan Ignjatović, poželeo bokserima, sportskim radnicima i prijateljima boksa mnogo zdravlja i sreće u novoj godini i istakao:

- Drago mi je što se u bokserskom domu,  okupio ovoliki broj iskrenih prijatelja, a još mi je milije  što nisu došli neprijatelji. Uspešno smo prebrodili tešku 2015. bilo je i nekoliko odličnih rezultata i sa mnogo više optimizma ulazimo u olimpijsku godinu...


Dragan Radović, izvršni direktor BSS, je istakao da bokserski sport očekuje podršku Minstarstva omladine i sporta Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije u svim aktivnostima, posebno naglasivši da je u 2015. BSS ispunio program i pored teške finansijske situacije,  da je organizovao nekoliko veoma uspešnih  međunarodnih turnira, kao i da blistave bronze mladih Andree Milošević i Luke Šumarca najavljuju lepu budućnost.


Priznanja su uručili predsednik BSS Dragan Ignjatović, generalni sekretar Jovan Rakonjac i član Upravnog odbora BSS Dušan Pantelić.


Datum: 05.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...