x

Engleska Premijer liga samo na kanalima Sport kluba

Samo nekoliko dana nakon duela u FA kupu, ponovo će se sastati Totenhem i Lester, samo u prvenstvu.

U kupu je bilo 2-2 i nadamo se bar tolikom broju golova i identičnom uzbuđenju kao u tom meču. Ono što je najveće pitanje pred ovaj meč je da li će igrati Džejmi Vardi, vrlo je verovatno da neće, ali možda bude spreman u poslednjem trenutku.

Nakon serije od tri pobede, pevci imaju dva remija. Ali, vrlo su čvrsti i vrlo teško gube, u šta se uverila gotovo cela Engleska. Na listi povređnih je samo Enđije, a na tom kup meču, Maurisio Poketino je uspeo da odmori i dobar broj startera.

Lester je u seriji od tri remija. Naravno, nije se moglo očekivati da bajka lisica traje mnogo dugo. Zanimljivo je da sada mnogo bolje rade ono što je brinulo Ranijerija na početku sezone, bolje se brane, ali u isto vreme, postižu i mnogo manje golova.

Očigledno se umorio i Rijad Marez, a Ranijeri sada ima nezgodan zadatak da proceni kada treba koga da odmori kako bi sprečio ozbiljnije probleme i povrede. Posle ovog meča, Totenhem dočekuje Sanderlend, dok Lester ide na noge Aston Vili.

Liverpul i Arsenal su u prvom delu sezone odigrali 0-0, ali ko se seća, potvrdiće da teško da je video kvalitetniji meč koji se završio tim rezultatom.

Ono što najviše muči Jirgena Klopa su povrede. Zato nije ni čudo što ne može da poveže nekoliko dobrih rezultata, a naravno, on se još navikava na engleski fudbal. Zanimljiva je njegova poruka Pepu Gvardioli, kojem je rekao da ga očekuje pakao na ostrvu.

Liverpul ima tri pobede, jedan remi i jedan poraz u prethodnih pet mečeva. Zanimljivo je da su sve tri pobede došle minimalnim rezultatom. Lista povređenih je sledeća: Lovren, Kutinjo, Henderson, Oriđi, Staridž, Škrtel, Gomes i Ings.

Ni kod Arsenala nije mnogo bolje. Van stroja su Rosicki, Vilšer, Sančez, Velbek, Kokelan i Kasorla. Arsenal ima četiri pobede i jedan poraz na prethodnih pet utakmica, a samo Sautempton je uspeo da im uzme meru. Liverpulu posle ovog meča sledi veliki derbi sa Mančester Junajtedom, dok Arsenal ide na teško gostovanje Stouku.

Datum: 13.01.2016. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...