x

Još jedno priznanje za Milicu Starović

Srpska reprezentativka u kajaku, Milica Starović dobila je prestižno priznanje "Vihor" koje tradicionalno dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, za najbolje sportiste u godini.

Milica Starović, članica kajak kanu kluba „Liman“, ove godine osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, dve bronze na Evropskom prvenstvu u Češkoj i zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu. Osim toga Milica je zajedno sa Dalmom Ružičić-Benedek ostvarila olimpijsku normu u dvosedu na 500 metara, dok je u četverosedu na istoj deonici zajedno sa Dalmom, Oliverom Moldovan i Nikolinom Moldovan takođe izborila normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Osim Milice, ovogodišnji "Vihor" dobili su i rvač Davor Štefanek, veslačice kluba „Čurug“ iodbojkaši kluba „Vojvodina NS Seme“.

Ove godine uručena je i posebna nagrada Borislavi Perić-Ranković, stonoteniserki sa invaliditetom za osvojeno prvo mesto na Evropskom prvenstvu.

Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od po 400.000 dinara, dok će najsupešniji pojedinci dobiti po šest prosečnih plata u AP Vojvodini, a istu novčanu nagradu po prvi put ove godine dobila je i stonoteniserka Borislava Ranković-Perić.

„Kao i dosad, na kraju svake godine sumiramo rezultate, ovom prilikom u vrhunskom sportu, kada dodeljujemo priznanja najboljima od najboljih u Vojvodini. Istakla bih, takođe da ne valorizujemo samo sportski rezultat, već i ukupan doprinos razvoju sporta i određene sportske grane i nekim našim dosadašnjim dobitnici upravo je Vihor bio prva nagrada i pravi podsticaj za dalju karijeru. Obrazlažući svoje idejno rešenje gospodin Adžić je naveo da Vihor simbolizuje snagu, jačinu, okretnost, nepredvidivost, što su i vrline koje su krasile i krase naše dobitnike.“ naglasila jepodsekretarka Aleksandra Ristić prilikom uručenja nagrade najboljim vojvođanskim sportistima.

Odbor za dodelu nagrada „Vihor“ koji je imenovala Pokrajinska vlada, ove godine čili su:Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, košarkaški trener Dejana Cvjetan, proslavljena rukometašica Jelena Erić-Rakonjac, Strahinja Tepavčević predsednik Karate saveza Vojvodine i sportski novinar Ljubenko Zvizdić.
Milica Starović ove godine je već izabrana za najuspešniju takmičarku olimpijskog tima Srbije na Evropskim igrama u Bakuu i za najbolju sportistkinju Vojvodine u izboru dnevnog lista "Dnevnik" iz Novog Sada.

Datum: 24.12.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...