Još jedno priznanje za Milicu Starović

Srpska reprezentativka u kajaku, Milica Starović dobila je prestižno priznanje "Vihor" koje tradicionalno dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, za najbolje sportiste u godini.

Milica Starović, članica kajak kanu kluba „Liman“, ove godine osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, dve bronze na Evropskom prvenstvu u Češkoj i zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu. Osim toga Milica je zajedno sa Dalmom Ružičić-Benedek ostvarila olimpijsku normu u dvosedu na 500 metara, dok je u četverosedu na istoj deonici zajedno sa Dalmom, Oliverom Moldovan i Nikolinom Moldovan takođe izborila normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Osim Milice, ovogodišnji "Vihor" dobili su i rvač Davor Štefanek, veslačice kluba „Čurug“ iodbojkaši kluba „Vojvodina NS Seme“.

Ove godine uručena je i posebna nagrada Borislavi Perić-Ranković, stonoteniserki sa invaliditetom za osvojeno prvo mesto na Evropskom prvenstvu.

Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od po 400.000 dinara, dok će najsupešniji pojedinci dobiti po šest prosečnih plata u AP Vojvodini, a istu novčanu nagradu po prvi put ove godine dobila je i stonoteniserka Borislava Ranković-Perić.

„Kao i dosad, na kraju svake godine sumiramo rezultate, ovom prilikom u vrhunskom sportu, kada dodeljujemo priznanja najboljima od najboljih u Vojvodini. Istakla bih, takođe da ne valorizujemo samo sportski rezultat, već i ukupan doprinos razvoju sporta i određene sportske grane i nekim našim dosadašnjim dobitnici upravo je Vihor bio prva nagrada i pravi podsticaj za dalju karijeru. Obrazlažući svoje idejno rešenje gospodin Adžić je naveo da Vihor simbolizuje snagu, jačinu, okretnost, nepredvidivost, što su i vrline koje su krasile i krase naše dobitnike.“ naglasila jepodsekretarka Aleksandra Ristić prilikom uručenja nagrade najboljim vojvođanskim sportistima.

Odbor za dodelu nagrada „Vihor“ koji je imenovala Pokrajinska vlada, ove godine čili su:Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, košarkaški trener Dejana Cvjetan, proslavljena rukometašica Jelena Erić-Rakonjac, Strahinja Tepavčević predsednik Karate saveza Vojvodine i sportski novinar Ljubenko Zvizdić.
Milica Starović ove godine je već izabrana za najuspešniju takmičarku olimpijskog tima Srbije na Evropskim igrama u Bakuu i za najbolju sportistkinju Vojvodine u izboru dnevnog lista "Dnevnik" iz Novog Sada.

Datum: 24.12.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...