Tamara na korak do vrha

Tamara Kostić iz Vršca, ponos Srbije u ženskom paraglajdingu, ponovo je zablistala na terenu i osvojila najsjajnije odličje. Na poslednjem kolu svetskog paraglajding kupa u preciznom sletanju, koje se održalo proteklog vikenda (20-22.11) u Bugarskoj, potvrdila je odličnu ovogodišnju formu i takmičarsku sezonu završila sa zlatnom medaljom u ženskoj konkurenciji. Drugoplasirana takmičarka bila je Go Šu Fen iz Indonezije, dok je treće mesto zauzela Veronika Culkova iz Češke. 

Tamara je u generalnom plasmanu svetskog kupa koji se tokom cele godine održavao u šest zemalja (Srbija, Malezija, Filipini, Nemačka, Kina i Bugarska), sezonu završila na odličnom drugom mestu, iako nije imala finansijska sredstva za odlazak na sva takmičenja.

Ovu pobedu posvećujem mom gradu Vršcu u kojem sam saznala za paraglajding, ušla u ovaj čarobni svet i sada u njemu postala šampion. Ovaj iako mali grad, u sebi čuva velike šampione koji imaju nesreću da se za njih ne zna, jer ih mediji bezrazložo zapostavljaju. Ali polako, biće povoda koji niko neće moći ignorisati, - izjavila je Tamara Kostić, jedna od naših najboljih ženskih pilota u istoriji. 

Na takmičenju u Bugarskoj gde se nadmetalo 56 pilota, naš najbolje plasirani pilot bio je Goran Đurković iz Vršca. Nakon šest serija i napete borbe do poslednjeg sletanja, on je osvojio devetu poziciju. U generalnom plasmanu svetskog kupa i konkurenciji od ukupno 290 pilota iz celog sveta, Goran je osvojio izuzetno visoku petu poziciju, dok je odmah iza njega po plasmanu bio i njegov sugrađanin Dragan Popov, koji je osvojio šesto mesto. U prvih deset najboljih pilota iz celog sveta, umešao se i novosađanin Dejan Valek, koji je osvojio desetu poziciju. 

U ekipnoj konkurenciji na takmičenju Bugarskoj, u kojoj se takmičilo 13 ekipa, na pobedničko postolje popeo se Goran Đurković sa ekipom „Best 4 nike“ . Sa braćom Jovanoski, Martinom i Borjanom iz Makedonije i Jakom Gorencom iz Slovenije, Goran je uspeo da osvojio prvo mesto. Ekipa „U-turn“ koju su sačinjavali isključivo piloti iz Srbije, osvojila je četvrtu poziciju.
Među ostalim pilotima paraglajdera iz Srbije, koji se takmiče u ovom međunarodnom sistemu takmičenja, nalaze se i Ivan Pavlov iz Kanjiže i Slobodan Maletić iz Surčina koji su osvojili 24. i 25. poziciju na kraju sezone. Među srpskim pilotima nalazi se još jedna dama, Milica Marinković iz Beograda, koja trenutno zauzima 28. poziciju.

Datum: 24.11.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...