IHF Kongres - O srpskim rekordima se i dalje priča

Još jedna potvrda da je organizacija velikih takmičenja u našoj zemlji 2012. i 2012. godine postavila neke nove rekorde i standarde u svetskom rukometu, stigla je na Kongresu Međunarodne rukometne Federacije koji se od šestog do devetog 6. do 9. novembra održava u ruskom gradu Sočiju.

U izveštaju predsednika IHF, Hasana Mustafe, organizacija SP 2013 za žene u Srbiji, posebno je apostrofirana kao rekordna što se tiče broja gledalaca, s obzirom da je kumulativna TV gledanost sa 479 miliona bila daleko iznad prethodnih najgledanjih prvenstava.

Rekord od 19.500 gledalaca na finalnom meču ženskog Svetskog prvenstva biće teško oboriti na takmičenjima u narednih nekoliko godina.

Srbiju na Kongresu u Sočiju predstavljaju potpredsednik UO RSS Borislav Perović i sekretar za međunarodne odnose, Mazlam Džemailovski.

LEPAK ODLAZI U ISTORIJU
U cilju modernizacije rukometnog sporta, predstavnicima Federacija iz čitavog sveta, u Sočiju je prezentovana Moltenova lopta za koju nije potreban lepak.

DOMAĆINSTVA 2018 I 2019
Na IHF Kongresu odlučeno je i o domaćinima narednih Svetskih prvenstava u mlađim kategorijama. Tako će SP kadetkinja biti organizovano u Poljskoj 2018. godine, dok će juniori u Mađarsku pod uslovom da se dostavi garancija Vlade da će svim učesnicima biti izdate vize.

SP kadeta će dodeljeno Makedoniji 2019. godine, a isto leto, juniori će igrati u Španiji.

Datum: 09.11.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...