x

Završeno Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore

Završeno Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore
U Pionirskom Gradu u Skvošlend klubu završeno je Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore (ASB SJO 2015). Ovo je najveće junirsko takmičenje u regionu na kojem su učestvovala deca iz 5 zemalja (Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Ukrajina i Srbija).

Juniori Srbije su ovoga puta prevazišli sva očekivanja trenera i za svoju zemlju osvojili su ukupno šest odličja. "Ovo je zaista fenomenalan uspeh za nas, ponosni smo na decu, na ponašanje u terenu i van njega. Očekivali smo dve do tri medelje, a deca su nas demantovala i obradovala. Njihov rad i zalaganje pokazuju da naš skvoš ide u odličnom pravcu, da je rad sa decom dobar i da je podrška koju dobijamo od Ministarstva omladine i sporta veoma značajna" kaže Ivan Đorđević sportski direktror Skvoš asocijacije Srbije. Za Srbiju su medalje osvojili u konkurenciji devojčica ispod 15 godina Anđela Vrgotić prvo mesto, Natalija Vitorović drugo i Tijana Pecikoza treće mesto. Kod dečaka ispod 13 godina Leon Lythgoe prvo mesto i Mihailo Conić treće mesto i ispod 19 godina Aleksandar Šofranac drugo mesto.

Gosti Beograda imali su priliku da uživaju u gostoprimstvu po kojem je poznat Skvošlend klub, a uprva Pionirskog grada opet je pala na ispitu odlučivši da ne dozvoli donošenje hrane za decu u klub. "Ne želim da komentarišem šikaniranje koje trpimo od uprave SRC Pionirski grad, nadam se da će Grad Beograd reagovati i odlučiti da li su ovom sportskom centru prioritet sportisti ili Veliki brat i sadržaji koji nemaju veze sa sportom i decom. Zahvaljujem se gostima i deci koja su se fer i pošteno borili i pokazali najlepše od skvoša. Pozivam i vaše čitaoce da dođu u Pionirski Grad, probaju skvoš i dovedu svoju decu na neki trening" rekao nam je 

Čedomir Vitorović predsednik Skvoš asocijacije Srbije.
Mi se nadamo da će naši mali skvošeri jednoga dana dobiti mesto koje ovaj fantastičan i nedovoljno popularan sport zaslužuje i za koji se bori u Beogradu i Srbiji, do tada, obećavamo da ćemo prihvatiti poziv i probati skvoš u Pionirksom gradu.

Datum: 05.10.2015. Autor: Čedomir Vitorović

PROČITAJTE JOŠ...