x

Posao i usavršavanje za sportske radnike u Kataru

 Posao i usavršavanje za sportske radnike u Kataru

Nakon nedavne posete državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Nenada Borovčanina Kataru, započeta je konkretna saradnja dve zemlje u oblasti sporta i medicine sporta. Plaćeno usavršavanje na klinici Aspetar u Dohi, jednoj od najboljih svetskih klinika za ortopediju i sportsku medicinu, za sportske lekare, masere, fizioterapeute, medicinske tehničare i drugo bolničko osoblje deo je sporazuma koji u prvoj fazi podrazumeva ulaganje u stručnjake iz Srbije, a u drugoj investiranje Aspetara u Republički zavod za sport i medicinu sporta kao centra za Jugoistočnu Evropu.

Državni sekretar Nenad Borovčanin izjavio je da je to velika šansa za mlade sportske lekare, fizioterapeute i medicinske tehničare da se usavrše i zarade. "Sport je postao velika industrija i u svetu se u sportu obrće 350 - 400 milijardi evra, što Srbija može da iskoristi kroz dobre projekte u sportskoj medicini, infrastrukturi, ali i ukoliko modernizujemo sport i u ostalim oblastima kao što su klubovi, kampovi, hale i stadioni. Katar je jedna od najbogatijih zamalja na svetu, i očigledno je njihovo investiranje u sport širom Evrope velika šansa za saradnju sa Srbijom koju treba iskoristiti", zaključuje Borovčanin.

Izuzetno važan sporazum rezultat je uspešne saradnje i timskog delovanja Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta i Ministarstva omladine i sporta, a ujedno i priznanje za njihov rad, o čemu svedoči poseta direktora Zavoda Jasminka Pozderca i državnog sekretara Predraga Peruničića Dohi, kao i dolazak delegacije iz Katara na potpisivanje sporazuma u Srbiju, čemu su prisustvovali i ministri Mrkić, Ružić i Udovičić.

Sporazumom je predviđeno plaćeno usavršavanje stručnjaka iz Srbije na klinici Aspetar, koja bi zatim investirala u Republički zavod za sport i medicinu sporta, što podrazumeva ulaganje u infrastrukturno proširenje, opremanje najsavremenijom ortopedskom i opremom za sportsku medicinu i rehabilitaciju, a samim tim i privlačenje sportista iz cele jugoistočne Evrope.

Svi zainteresovani mogu pronaći uslove konkursa i prijaviti se do 21. januara na sajtu Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta - www.rzsport.gov.rs



Datum: 14.01.2014. Autor: Igor Bećirić

PROČITAJTE JOŠ...