x

BSS i OKS angažovali kubanskog trenera Pereza

BSS i OKS angažovali kubanskog trenera Pereza

Na konferenciji za štampu u prostorijama Bokserskog saveza Srbije u Beogradu predstavljen je kubanski stručnjak i trener Francisko Lopiz Perez, koji će u Srbiji boraviti narednih šest meseci gde će biti angažovan u programu „Olimpijske solidarnosti” na razvoju bokserskog sporta u Srbiji.


Tim povodom na konferenciji za štampu predstavnicima medija su se obratili Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Dragan Ignjatović, predsednik Bokserskog saveza Srbije i kubanski stručnjak Francisko Lopiz Perez.


„Da nije bilo razumevanja i podrške od strane rukovodstva Olimpijskog komiteta Srbije, od ovog projekta ne bi bilo ništa, naglasio je Ignjatović i predočio da će angažman kubanskog trenera sigurno pozitivno uticati na razvoj bokserskog sporta u Srbiji.


Đorđe Višacki je pružio podršku rukovodstvu BSS, uz nadu da će pomenuti projekat doprineti oporavku bokserskog sporta u Srbiji.


„Bokserski sport u Srbiji u sadašnjem rukovodstvu ima prave ljude za pozitivan pravac razvoja. Nadam se da će rad kubanskog trenera opravdati očekivanja i da će biti trazloga da se ta saradnja produži, između ostalog”, rekao je Đorđe Višacki.


Kubanski stručnjak, koji ima najviše zvanje Svetske bokserske asocijacije (AIBA), trenera sa tri zvezdice, zahvalio se na ukazanom poverenju predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije, Bokserskog saveza Srbije i Svetske bokserske asocijacije, uz nadu da će predstojeća saradnja rezultate pokazati u ringu i afirmaciji srpskih boksera na takmičenjima.


Za projekat „Olimpijske solidarnosti” obezbeđena je finansijska konstrukcija, naglasio je predsednik BSS i predočio da će kubanski stručnjak biti upoznat sa sistemom rada u Srbiji i takmičarskim potencijalom.


„Kubanski trener će biti angažovan u radu sa bokserima nacionalnih selekcija i mladim talentima koji će biti okupljeni u dve Bokserske akademije – kampa, od kojih će jedan biti u Beogradu a drugi u Novom Sadu”, naglasio je Dragan Ignjatović.


Predsednik BSS je rekao da će bokseri u kampu trenirati dva puta dnevno pod nadzorom kubanskog stručnjaka u sistemu rada koji decenijama beleži uspehe u svetu na najvećim takmičenjima kroz učinak u ringu kubanskih reprezentativaca svih uzrasnih selekcija.


„Verujem da će taj sistem rada dati dobar rezultat i kod naših boksera, ali, samo pod uslovom da pokažu spremnost da se maksimalno posvete treninzima i budu sposobni da menjaju navike i pravila ponašanja usklade sistemu rada koji će nametnuti kubanski trener”, rekao je Dragan Ignjatović


Datum: 22.09.2015. Autor: Dušan Vasiljević

PROČITAJTE JOŠ...