x

Dvomeč sa Bugarima u Prijepolju i Zlatiboru

Bokserski savez Srbije organizovaće dvomeč između juniorskih selekcija Srbije i Bugarske, 28. avgusta u Prijepolju, i dan kasnije na Zlatiboru.


Organizaciju sportskog spektakla podržali su lokalna samouprava Opštine Čajetina, beogradski Bokserski klub - Balkan boksing, i nevladina organizacija Centar za istraživanje i promociju iz Beograda u akciji Kultura i sport mogu zajedno.


Biće to dvomeč koji će poslužiti selekotorima obe reprezentacije da izvrše poslednje provere forme boksera uoči Svetskog juniorskog prvenstva, koje će se održati od 3. 13. septembra u Sankt Peterburgu, u Rusiji.

Planirano je devet pojedinačnih borbi, sedam u uzrastu juniora, jedan duel devojaka, a šlag na torti trebao bi da bude meč u seniorskoj konkurenciji, gde bi snage trebali da odmere Vladan Babić (+91 kg), superteška novobeogradske Fontane, učesnik seniorskog Evropskog prvenstva u Samakovu, i rival iz Bugarske, čije će ime organizatori blagovremeno objaviti.

Za predstojeći dvomeč, i Svetsko prvenstvo u Rusiji, juniorska reprezentacija Srbije počeće pripreme u Loznici u subotu 15. avgusta, i u gradu pored Drine trenirati sve do odlaska na Zlatibor. Selektor Dragan Vasiljević sa kolegama trenerima, Ljubišom Simićem i Predragom Prodanovićem, u Loznici će pripremati 11 juniora, od kojih će sedmorica biti odabrani za dvomeč protiv vršnjaka iz Bugarske.


Na pripreme u Loznicu pozvani su - do 44kg: Aleks Karamani (Cement, Beočin), do 52kg: Adrian Nema (Kikinda), do 54kg: Nemanja Gavrilović (Despot, Smederevo), do 57kg: Milo Obadović (Rokica, Loznica), do 60kg: Aleksandar Stojnić (Rokica), do 63kg: Vojin Vujoević (Novi Sad), do 66kg: Ðorđe Bujiić, Nikola Simonović (obojica Fontana, Novi Beograd), do 70kg: Smiljan Trajković (KG, Kragujevac), Luka Šumarac (Fontana), do 80kg: Stefan Spasić (Srbija, Surdulica).

Datum: 15.08.2015. Autor: Dušan Vasiljević

PROČITAJTE JOŠ...