x

Etihad Airways i Air Serbia pomažu u oživljavanju tradicije konjičkog sporta u Srbiji

Etihad Airways i Air Serbia pomažu u oživljavanju tradicije konjičkog sporta u Srbiji
Etihad ervejz je objavio potpisivanje zajedničkog sporazuma sa AD Zobnatica i Er Srbijom o sponzorstvu manifestacije konjičkog sporta: Kup Princa Pavla – Zobnatica 2015, koji će biti održan na hipodromu Zobnatica 13. septembra 2015. 

Kup Princa Pavla – Zobnatica 2015 obeležava povratak konjičkog sporta u Zobnatici nakon gotovo jedne decenije. Ovogodišnji program koji se sastoji od osam trka se organizuje u saradnji sa Beogradskim džokej klubom, spajajući na taj način istoriju, tradiciju i iskustvo koje će doprineti organizaciji ovog događaja. 

Dan konjičke trke, koji će otvoriti NJ.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević, član srpske kraljevske porodice, uključivaće galopske i kasačke trke na kojima učestvuju vrhunski konji i poznati džokeji iz regiona Istočne Evrope.  

Prema ugovoru o sponzorstvu, obe avio-kompanije su dobile pravo da dve najznačajnije galopske trke nose naziv ’Etihad Milja’ i ‘Er Srbija-Jadran II’.

Peter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad ervejza, je izjavio: “Drago nam je što možemo da objavimo naše prvo sportsko sponzorstvo u regionu, koje naglašava našu duboku posvećenost srpskom tržištu i odražava snažne bilateralne veze između UAE i Srbije. 

“Značajno je što se tu radi o podmlađivanju konjičkog sporta u Srbiji, što nam omogućava da se približimo našim korisnicima u zemlji. Uvereni smo da će Kup Princa Pavla dostići nove visine i izrasti u jedan od najznačajnijih konjičkih događaja u regionu”.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je izjavio: „Time što pomažemo da se oživi ova lepa tradicija ne samo da podržavamo srpski konjički sport, nego, što je još važnije, podržavamo jednu inicijativu koja će na kraju doneti dobrobit zajednici jer će doprineti razvoju turizma i lokalnoj privredi. Takođe smo uvereni da će se putem ove i drugih inicijativa konjički sport ponovo naći među vodećim sportovima u našoj zemlji i da će sa ponosom predstavljati našu zemlju kako kod nas, tako i u inostranstvu.“

Pozdravljajući sporazum, Said Al Suveidi, izvršni direktor Zobnatice, je izjavio: "Veoma se radujemo zbog ovog partnerstva i zahvalni smo za podršku koju su Er Srbija, Etihad ervejz i Etihad ervejz partners pružili konjičkom sportu. Iskoristićemo ovu priliku da ponovo izgradimo ovaj visoko cenjeni sportski događaj, kao i okolinu Zobnatice.“

Zobnatica se nalazi 150 kilometara od Beograda, odakle Etihad ervejz i Er Srbija zajedno nude dva svakodnevna leta za Abu Dabi. Sedište je poznate konjičke ergele, koja ima dugu i uglednu tradiciju organizovanja konjičkih događaja tokom više od 30 godina u doba bivše Jugoslavije. Tokom tog perioda, konjičke trke su uživale veliku popularnost i bile međunarodno priznate, privlačeći pažnju hiljada entuzijasta širom sveta.

Ostali elementi sporazuma podrazumevaju isticanje oznaka Etihad ervejza, Er Srbije i Etihad ervejz partners brendinga na raznim lokacijama oko hipodroma Zobnatica, uključujući i konjičku arenu, ograde trkališta za galopske i kasačke trke, barove za hranu i piće, VIP tribinu, farmu konja i turistički kompleks Zobnatica.

Dodatne pogodnosti uključuju karte i pakete za dobrodošlicu, kao i besplatne karte za konjičke trke za Gold i Platinum članove programa lojalnosti Etihad ervejza i Er Srbije.

Datum: 05.09.2015. Autor: Ivan Eftimov

PROČITAJTE JOŠ...