BetWorld247

Podrška iz sveta za naše ragbiste sa invaliditetom

Iako ragbi kao sportska disciplina za osobe sa invaliditetom kod nas još uvek pravi tek prve korake jedna smo od retkih zemalja koja je imala svoje predstavnike na  nedavno održanom Svetskom prvenstvu u miks inkluzivnom  ragbiju, kako je njegov popularni naziv.

Na poziv Ragbi saveza Engleske i IMAS organizacije  iz Bradforda, inače domaćina ove manifestacije, naši sportski stručnjaci Neda Stojanović i Jelena Radivojević kao predstavnici Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda i Ragbi kluba za osobe sa invaliditetom «Pobednik» bili su gosti na ovoj najvećoj smotri te vrste koja je okupila najbolje klubove iz nekoliko zemalja  i sa skoro svih kontinenata.

Svoj boravak naše predstavnice iskoristile su da na vema značajnom skupu svetskog značaja  Konferenciji posvećenoj  sportu osoba sa invaliditetom i njegovoj ulozi u unapređivanju položaja ove populacije na pravi način  predstave iskustva i uslove rada kod nas što je sve naišlo na zapaženo interesovanje i veoma dobar prijem kod svih, kao i na prijemu kod Ministarke sporta i njenih saradnika, a veoma su dragocena znanja i brojna poznanstva i kontakti koji će svakako biti od velikog značaja za podsticaj i dalji razvoj i ovog sporta i ove sfere života uopšte u Beogradu i Srbiji.

Takođe, domaćini prvenstva pre svega ali i ostali učesnici, potrudili su se da obezbede za potrebe našeg kluba i sportista kod nas pomoć u opremi i rekvizitima i ova izuzetno vredna je donacija već obradovala naše ragbiste i sportske poslenike  i time svakako nije iscrpljena.

Datum: 28.08.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...