x

Srebro i bronza stigli sa Univerzijade

Srebro i bronza stigli sa Univerzijade
Streljačke reprezentacije Srbije koje su na Univerzijadi u Gvangdžuu u Koreji osvojile srebro i bronzu stigle su u Beograd.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, Ivanu Maksimović („Akademija Maksimović“), Draganu Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarinu Biserčić (Niš)  koja su se takmičile puškom, reprezentativke pištoljem Jasminu Grgić (Smederevo), Aleksandru Ristović (Zvezdara) i Danicu Rašetu (Zemun Centar), kao i trenere Stefana Višekrunu i Mitju Grgića dočekali su sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, samostalni sturčni savradnik u SSS Goran Maksimović, Slobodan Kuprešanin predsednik kluba „Novi Beograd Ušće“,  članovi porodica, brojni streljački radnici, strelci i prijatelji streljačkog sporta.

Ženska reprezentacija (Ivana Maksimović, Dragana Todorović i Katarina Biserčić) osvojila je srebro vazdušnom puškom, dok je se pojedinačnom bronzom okitila Ivana Maksimović.
- Sada mi nedostaje u karijeri pojedinačna medalja sa Svetskog šampionata, jer imam olimpijsku, dve evropske, jednu iz finala Sevetskog kupa i pet sa Svetskih kupova.  Šansu ću imati na Šampionatu sveta u Čangvonu u Koreji 2018.  koja mi je srećna  zemlja, posebno ove godine jer sam pravo u Čangvonu u aprilu na Svetskom kupu osvojila srebro vazdušnom puškom i olimpijsku vizu za Rio, a u Gvangdžuu i studentsku pojedinačnu bronzu i ekipno srebro. Iz Koreje sam i 2011. otišla u London gde sam osvojila olimpijsko srebro. Tada sam u Čangvonu na Svetskom kupu bila  treća i overila olimpijsku vizu – rekla je Ivana Maksimović.- Žao mi je što smo MK puškom  trostav slabije gađale i „ispustile“ ekipnu medalju. Mene nije poslužila sreća u pojedinačnom delu u trostavu, nisam prošla u finale zbog manje unutrašnjih centara. Nadam se da će mi to što mi je „uzela“, uskoro vratiti jer za desetak dana u Mariboru počinje Prvenstvo Evrope MK oružjem. 

Trener za pušku Stefan Višekruna je istakao:
- Medalje su bile u planu, ali smo propustili nekoliko prilika da ih bude i više i da budu i sjajnije. Kokurencija je bila fantastična,  Kina, Indija, Tajland, Iran, Rusija, Francuska... doveli su vrhunske selekcije,  tako da su i naša dva odličja ali i finale Dragane Todorović i šesto mesto MK puškom trostav lep uspeh. 

MK pištoljem Jasmina Grgić je bila sedma, dok je vazdušnim pištoljem slabom završnicom meča, propustila je šansu da se plasira u finale. Mitja Grgić trener za pištolj je naglasio:
- Pokazalo se da je Univerzijada u streljaštvu po kvalitetu učesnika na svetskom nivou.  Ekipa za pištolj  nam je sa oba oružja bila bliže zlatnoj sredini nego začelju, šesto i osmo mesto, ali objektivno ova reprezntacija vredi više. Čini mi se da je i trema dosta uticala na rezultate. Strelište je bilo veoma dobro, uslovi takođe i zahvaljujem se Univerzitetskom sprtskom savezu Srbije  na ukazanom poverenju. Opravdali smo ga sa dve medalje i tri finala...

Pre polaska iz Gvangdžua, Uroš Zeković, pomoćnik ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, uručio je prigodne poklone osvajačima medalja u plivanju i streljaštvu.

Datum: 12.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...