Stigli prvi takmičari na 5. evropski izazov

Juče su u Novi Sad stigli prvi takmičari na 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu. Poljaci, Marcin Staszcyzk, Piotr Damec, Marcin Wegrzyn i Przemzslaw Pawlik su, nakon kraćeg odmora, sa članovima KPS "ATB" otišli direktno na stazu kako bi počeli trening. Druženje na daskama i pred-takmičarsko zagrevanje trajalo je do večeri.

Adrenalinsku "injekciju" pojačavalo je i prisustvo novosadskih profesionalaca: Senke Bajić i Slobodana Banovića. Kako smo saznali od gostujućih takmičara, u Poljska ima preko 3000 aktivnih planinskih skejtbordera i ovaj, ali i drugi ekstremni sportovi su izuzetno popularni u njihovoj zemji.

Već danas se očekuje dolazak većeg broja profesionalnih takmičara iz mnogih evropskih zemalja.

Da podsetimo, već 5. godinu Klub planinskog skejtborda "ATB", jedini klub tog tipa u Srbiji, organizuje EVROPSKI IZAZOV U PLANINSKOM SKEJTBORDU - Boarder Cross/Freestyle (31.08.-01.09.2012) koji se održava u Bukovcu - 15 km od Novog Sada.

Ovo će biti prvo predstavljanje planinskog skejtborda u ovogodišnjem septembarskom nizu. Već od 8. do 16. septembra, zaljubljenici u ekstremne sportove imaće priliku da se sretnu sa KPS "ATB" u okviru programa CLIMBING LIFE FEST-a, koji će biti održan na platou SPENS-a, a u organizaciji Penjačkog kluba "Adrenalin". Takođe, od 14. do 16. septembra sledi i EKSTREMNI VIKEND, takođe u Bukovcu, gde će naši zlatni takmičari imati priliku da predstave "ATB". Zatim slede: od 25 do30.09. LORIST i 27.09. Dunavske noći - Adice.

U okviru ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu organizovana je i projekcija filma Kluba SNB LIFE, pod naslovom "U potrazi za snegom". Takođe posetioci/navijači će uživati i u muzičkom programu popularnih dj-eva:dj Gize, Fakir-a i dj para Phrobotique / Triphun-a.

Pored učešća naših najboljih takmičara, očekujemo dolazak i takmičara iz: Slovenije, Rumunije, Italije, Francuske, Velike Britanije, Poljske, Češke, Belgije, Holandije, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Brazila i Bugarske.

Ove godine manifestacija Evropski izazov u planinskom skejtbordu dobila je preporuku i podršku Grada Novog Sada, čime je učinjen veliki doprinos afirmaciji ovog sporta i naših zlatnih takmičara. Predstavljena je i na Prvom regionalnom sajmu omladinskog turizma "Youth Fair 2012".
Bukovačka staza, dužine 700 m, najduža je i najopasnija staza u Evropi i predstavlja veliki izazov za profesionalne sjektbordere. Vozi se brzinom preko 40 km/h.
Datum: 30.08.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...