x

Stigli prvi takmičari na 5. evropski izazov

Stigli prvi takmičari na 5. evropski izazov
Juče su u Novi Sad stigli prvi takmičari na 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu. Poljaci, Marcin Staszcyzk, Piotr Damec, Marcin Wegrzyn i Przemzslaw Pawlik su, nakon kraćeg odmora, sa članovima KPS "ATB" otišli direktno na stazu kako bi počeli trening. Druženje na daskama i pred-takmičarsko zagrevanje trajalo je do večeri.

Adrenalinsku "injekciju" pojačavalo je i prisustvo novosadskih profesionalaca: Senke Bajić i Slobodana Banovića. Kako smo saznali od gostujućih takmičara, u Poljska ima preko 3000 aktivnih planinskih skejtbordera i ovaj, ali i drugi ekstremni sportovi su izuzetno popularni u njihovoj zemji.

Već danas se očekuje dolazak većeg broja profesionalnih takmičara iz mnogih evropskih zemalja.

Da podsetimo, već 5. godinu Klub planinskog skejtborda "ATB", jedini klub tog tipa u Srbiji, organizuje EVROPSKI IZAZOV U PLANINSKOM SKEJTBORDU - Boarder Cross/Freestyle (31.08.-01.09.2012) koji se održava u Bukovcu - 15 km od Novog Sada.

Ovo će biti prvo predstavljanje planinskog skejtborda u ovogodišnjem septembarskom nizu. Već od 8. do 16. septembra, zaljubljenici u ekstremne sportove imaće priliku da se sretnu sa KPS "ATB" u okviru programa CLIMBING LIFE FEST-a, koji će biti održan na platou SPENS-a, a u organizaciji Penjačkog kluba "Adrenalin". Takođe, od 14. do 16. septembra sledi i EKSTREMNI VIKEND, takođe u Bukovcu, gde će naši zlatni takmičari imati priliku da predstave "ATB". Zatim slede: od 25 do30.09. LORIST i 27.09. Dunavske noći - Adice.

U okviru ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu organizovana je i projekcija filma Kluba SNB LIFE, pod naslovom "U potrazi za snegom". Takođe posetioci/navijači će uživati i u muzičkom programu popularnih dj-eva:dj Gize, Fakir-a i dj para Phrobotique / Triphun-a.

Pored učešća naših najboljih takmičara, očekujemo dolazak i takmičara iz: Slovenije, Rumunije, Italije, Francuske, Velike Britanije, Poljske, Češke, Belgije, Holandije, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Brazila i Bugarske.

Ove godine manifestacija Evropski izazov u planinskom skejtbordu dobila je preporuku i podršku Grada Novog Sada, čime je učinjen veliki doprinos afirmaciji ovog sporta i naših zlatnih takmičara. Predstavljena je i na Prvom regionalnom sajmu omladinskog turizma "Youth Fair 2012".
Bukovačka staza, dužine 700 m, najduža je i najopasnija staza u Evropi i predstavlja veliki izazov za profesionalne sjektbordere. Vozi se brzinom preko 40 km/h.
Datum: 30.08.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...