Na medalju i na Svetskom prvenstvu za juniore u Riju

Srpska ekspedicija se vratila iz Poljske gde je 23. i 24. maja 2015. učestovala na Evropskom prvenstvu za juniore. Od pet čamaca najviše počasti pripale su četvercu bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić koji je u olimpijskoj disciplini i u konkurenciji 13 najboljih čamaca Starog kontinenta izlio bronzano odličje. 

U velikom finalu naša posada je izveslala najbolju trku na šampionatu Starog kontinenta i za malo ostala iza posada Švajcarske i Rumunije koje su osvojile zlato, odnosno srebro. Zadovoljan učinkom juniorskog teškog četverac u Češkoj bio je i selektor juniora Dejan Guslov, inače član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije.

– Bronzano odličje je veliki uspeh Cvijetića, Lazovića, Ristića, Rajića i trenera Aleksandra Smiljanića i ja im čestitam na tome. U izuzetno jakoj konkurenciji stigli su do postolja i pokazali visok kvalitet. Rajić i Ristić su lane u ovoj disciplini osvojili zlato na Balkanskom prvenstvu u Višegradu, a Cvijetić i Lazović su im se u ovom čamcu pridružili nešto pre šampionata u Češkoj. Iako sva četvorica imaju dosta iskustva ovo im je bilo prvo veliko takmičenje u ovom sastavu i zbog toga uspeh posebno dobija na težini – kaže Dejan Guslov.

Medaljom na Evropskom prvenstvu u Račicama četverac bez kormilara je „kupio“ sebi kartu za Svetsko prvenstvo za juniore koje će se od 4. do 9. avgusta održati u Rio de Žaneiru.

– Uslov za učešće na planetarnom šampionatu u Brazilu bila je evropska medalja i samo ga je teški četverac ispunio pa će biti jedina naša posada u Brazilu. S pravom očekujemo da i na ovom takmičenju budu u najužem krugu kandidata za postolje. Iako će za razliku od prvenstva u Češkoj konkurencija biti znatno jača, budući da dolazi i četiri jake vanevropske reprezentacije, a da će pojedini evropski čamci biti u jačem sastavu, mislim da naša posada ima kvalitet i za svetsku medalju. Ceo nastavak sezone biće podređen ovom takmičenju. Pošto su Cvijetić i Lazović članovi Zvezde, a Ristić i Rajić Smedereva treniraće zasebno u svojim klubovima do završetka školske godine kada ćemo ih spojiti. Jedno vreme će provesti zajedno u Smederevu posle čega će nastaviti pripreme u nacionalnom veslačkom centru na Srebrnom jezeru – ističe Guslov.

Datum: 26.05.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...