Snaga veslačkog podmlatka

U subotu, 16. juna 2015. počela je Omladinska liga Srbije, takmičenje Veslačkog saveza Srbije koje se prethodnih godina pokazalo kao izuzetno značajno za veslački podmladak i koje je još jednom pokazalo da srpsko veslanje ne mora da brine za budućnost. 

Po prelepom vremenu i u odličnoj organizaciji tehničkog organizatora prvog kola Veslačkog kluba Grafičar viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, a pioniri i kadeti iz svih 12 srpskih klubova – Begeja 1883, Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Zrenexa, Palića, Partizana, Save, Smedereva, Crvene zvezde, Tamiša i Čuruga su se još jednom prikazali u lepom svetlu. 

Kada se podvukla crta epitet najuspešnijeg kluba pripao je Crvenoj zvezdi čiji su veslači i veslačice osvojili sedam odličja, od toga četiri zlatna, dva srebrna i jedno bronzano. Drugo mesto po uspešnosti pripalo je svojevrsnom domaćinu takmičenja Grafičaru koji je, poput Zvezde, izlio sedam medalja – dva zlata, jedno srebro i četiri bronze. Sa dva najsjajnija odličja i jednim srebrnim Galebu je pripalo treće mesto u ukupnom plasmanu. Pored tri pomenuta kluba do postolja na Savskom jezeru stigli su i Čurug, Danubius 1885, Smederevo, Partizan i Palić.

Zadovoljan viđenim na otvaranju takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije bio je direktor Grafičara Lazo Pivač.
– Sve je proteklo u najboljem redu i nadam se da je preko 150 veslača i veslačica iz 12 domaćih klubova zadovoljno organizacijom napustilo Savsko jezero. Svi organizacioni segmenti funkcionisali su na najvišem nivou, a posebno smo srećni što nas je vreme maksimalno poslužilo. Srpsko veslanje je još jednom pokazalo da ima izuzetno nadaren podmladak. Viđeno je mnogo zanimljivih i borbenih trka, od toga čak 12 finala, a svi gledaoci su mogli da uživaju u svim čarima veslačkog sporta – kazao je Lazo Pivač.

Naredno, drugo, kolo Omladinske lige Srbije na programu je 20. juna u Čurugu, a treće 17. oktobra u Novom Sadu. 

Datum: 17.05.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...