x

Četvorica Srba na Svetskom kupu u Al Ainu

Četvorica Srba na Svetskom kupu u Al Ainu
Četvorica srpskih strelaca učestvovaće na drugom ovogdišnjem Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
 
U disciplini trap nadmetaće se mladi trio Zoran Jakšić i Borko Vasiljević (obojica  Rikošet, Beograd) i Nemanja Smiljanić (Grof, Kalište kod Požarevca). U skitu (sam plaća troškove) takmičiće se Goran Stojadinović (Novi Sad).

Dejan Mihajlović selektor reprezentacije za glinene golubove, koji će voditi slekciju u trapu u Al Ainu je  istakao:
- Jedan Svetski kup je održan u Akapulku u Meksiku na kome nismo učestvovali, kao i veliki broj drugih strelaca iz Evrope, tako da je za nas ova praktično početak sezone.  Nismo imali mnogo prilika za treninge zbog lošeg vremena, na poslednjim pripremema smo od pet dana imali samo tri povoljna za kvalitetan rad. 

O izgledima Mihalović kaže:
- Ovo je veoma mlada selekcija, Vasiljević je još junior, Smiljaniću je ovo prva seniorska godina, a Jakšić je do pre tri sezone bio junior! Učešće na ovakvim jakim takmičenjima za njih je kaljenje,  steći će iskustvo  a što se tiče rezultata ne treba očekivati čuda. Vasiljević i Smiljanić su kao juniori osvajali evropske trofeje, Jakšić je, suguran sam, jedan od najperspektivnijih mladih strelaca u regionu i njihovo vreme tek dolazi.

Mihajlović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na ogromnoj podršci programima Sterljačkog saveza za leteće mete Srbije i istako da je učešće u Al Ainu prvi korak u pripremama u predolimpijskoj godini za dva najznačajnija takmičenja – Šampionat Evrope u Mariboru u julu i Prvenstvo sveta u septembru u Lonatu  u Italiji, na kojima će se vaditi olimpijske vize. 
Takmičenje u trapu je 21. i 22. marta, a u skitu 27. i 28 marta.
Datum: 19.03.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...