x

Rukometaši: Bitne utakmice sa Islandom

Rukometaši: Bitne utakmice sa Islandom
Rukometni reprezentativci Srbije sa selekcijom Islanda u sredu 29. aprila od 21.30 sati po našem vremenu igraju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Naš nacionalni rukometni tim trenutno se nalazi na prvom mestu grupe 4, sa dve pobede (Crna Gora i Izrael), dok su iza njih selekcije Crne Gore i Islanda sa dva boda, i reprezentacija Izraela bez bodova. 

„Dobro smo krenuli ove kvalifikacije, prvi smo na tabeli, pa su nam očekivanja sigurno velika. Island je neugodan protivnik, koji nam sigurno ne leži, ali sigurno ekipa sa kojom može da se igra. Mislim da će biti dovoljno vremena da se pripremimo za tu prvu utakmicu i da već u prvom susretu ostvarimo dobar rezultat“, istakao je reprezentativac Nenad Vučković i dodao „Njihovo najjače oružje je dobra odbrana, i jako dobar kontra napad, tako da moramo da obratimo pažnju na to. Rešenje za to je naš dobar i efikasan napad, da im ne dozvolimo da iskoriste naše greške, ako ih bude. Mislim da imamo dobre šanse u  utakmici sa njima“.

„Očekuju nas dve bitne utakmice sa Islandom. Kao što svi znamo Island je jako kvalitetna ekipa, biće to sigurno teška utakmica, ali uzdam se u nas, imamo velike šanse da ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Dalibor Čutura. 

U utakmicama trećeg i četvrtog kola rukometaši Srbije igraće sa selekcijom Islanda, prvu utakmicu u gostima u Rejkjaviku, a drugu na domaćem terenu u Nišu, 03. maja od 19 sati.

Prenos utakmice sa Islandom biće na drugom programu Radio-televizije Srbije od 21.25h.  

Evropsko prvenstvo održaće se u Poljskoj od 17. do 31. januara 2016. godine.
Datum: 29.04.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...