x

Rukometaši Srbije okupili se pred Island

Rukometaši Srbije okupili se pred Island
Rukometaši Srbije okupili su se u Hoteli In, kako bi u Beogradu imali pripreme pred prvu od dve utakmicu sa Islandom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Muška rukometna reprezentacija Srbije sa Islandom u sredu, 29.aprila od 21.30h po našem vremenu u Rejkjaviku, igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija za EURO2016, dok u nedelju 3. maja rukometaši u Nišu dočekuju Island. 

Izabranici selektora Dejana Perića smatraju da ih čekaju ozbiljne utakmice sa Islandom, ali gledaju pozitivno i nadaju se pobedama. Najbolji rukometaši Srbije sada su na čelu grupe 3 sa dve pobede, a posle njih slede Crna Gora, Island i Izrael.

Zbog povrede pete umesto Ivana Nikčevića nastupiće Filip Marjanović.

Izjave sa okupljanja:

Dejan Perić, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije
- Igramo sa jednom reprezentacijom koja ima visoki rejting, koja će se sigurno potruditi da u ovim kvalifikacijama izbori učešće na Evropskom prvenstvu. Sigurno je da će na svom terenu uraditi sve da izbore pozitivan rezultat. Mi se za ovu prvu utakmicu pripremamo kao da je ona jedna jedina,dok revanš u Nišu dolazi posle. Idemo da izborimo najbolji plasman, i idemo na pobedu. I razmišljamo samo o rezultatu koji će da nas dovede do toga.

Petar Đorđić, pivotmen
- Znam da nas čekaju dve teške utakmice, Island je vrhunska ekipa, već dugo su u vrhu rukometa. Mislim da naša reprezentacija ima dosta kvaliteta, dobre pojedince, i da imamo dobrog selektora koji će sve učiniti da uspemo što bolji rezultat da ostvarimo. Uvek sam bio u kontaktu sa momcima iz reprezentacije, srećan sam što sam opet ovde. Imam veliku želju da učinim nešto dobro u reprezentaciji, da odigramo dobro, i imamo uspeha u utakmicama koje nas očekuju.

Prvu utakmicu sa Islandom naši reprezentativci igraju u sredu, 29. aprila  u gostima (Rejkjavik), a drugu u nedelju, 03. maja od 19 sati u Nišu.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine.
Datum: 26.04.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...