x

22. Smoki smokić dečiji maraton u Beo Zoo vrtu

22. Smoki smokić dečiji maraton u Beo Zoo vrtu
Novi veliki obračun kraj slonare uslediće u subotu od 11 časova na 22. Smoki Smokić Dečjem maratonu u Beo zoo vrtu. 

Pravo učešća imaju samo deca iz predškolskih ustanova glavnog grada, koja su prošla kvalifikacije. Od njih ukupno 15.000, pravo na start u jednom od 12 finala izborilo je 150 munjevitih. Pobednici svake od njih naći će se u podne u – superfinalu! Pobednika čeka pored ostalog i bicikl, dar „Unika“ osiguranja.

Nema odbrane titule (jer su pobednici prerasli uzrast), ali je Aleksa Tamindžić, prošlogodišnji prvak iz vrtića „Cvrčak“ (PU „Čukarica“), mahnuvši peharom na konferenciji za novinare u Beo zoo vrtu, pozvao naslednike da ga stignu i prestignu. Trčao je tada 230 metara za 37 sekundi, samo sekund sporije od rekorda staze. 
– Ne treniram ništa – rekao je 2014. uz osmeh koji je otkrivao da menja gornje zube.
Ta rečenica bila je mamac za trenere, odmah su ga angažovali, pa je šampion juče na konferenciji za novinare povodom novog događaja otkrio:
– Treniram atletiku – i dobio veliki aplauz.

Direktor „Beogradskog maratona“, Dejan Nikolić, s nestrpljenjem očekuje nove „stanovnike”, kako je rekao, grada od 350.000 dosadašnjih učesnika. Oni prvi sada imaju 27 godina i postali su inženjeri, lekari, poštari... Već smo pisali o nastavku saradnje s UNICEF–om i uspostavljanju one s Fondacijom „Novak Đoković“. Želimo da pomognemo da se više od trenutnih 46 odsto mališana glavnog grada uključi u predškolske ustanove i bude na izvoru pravilnog ranog obrazovanja. 

Na konferenciji za medije u Beo zoo vrtu bili su prirodni partneri Dečjeg maratona. Najpre domaćin Gvozden Radenković, direktor Vrta koji je najavio nastavak ali i proširenje saradnje sa Beogradskim maratonom i poželeo dobrodošlicu svim učesnicima Dečijeg maratona.

Radojka Ilić, brend menadžer „Soko Štarka“ izjavila je da je naziv manifestacije po proizvodu „Smoki Smokić“ koji je mlađi brat našeg prozivoda Smoki, realizovanog pre 40 godina. Paketiće će dobiti svi učesnici finala.

Snežana Đurić, sekretar gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu ukazala je da se kroz ovakve manifestacije razvija zdrav takmičarski duh i skreće pažnja na potrebu fizičkog obrazovanja mališana i da će Sekretarijat da nastavi da podržava ovaj jedinstven događaj.

Jelena Radivojević iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Beograda, najavila je novo učešće 20 mališana u promotivnoj trci, koja će otvoriti događaj. Dvoje mališana, Lazar Miladinović i Ana Savić, već su obišli poznatu stazu oko slonare.

Veliku podršku Dečjem maratonu ove godine dala je i Hemofarm Fondacija koja učestvuje pod sloganom „Svim srcem za Boška Buhu“. Fondacija je pokrenula humanitarni SMS broj 3088. Cena poruke je 100 dinara za sve tri mreže, a sav prihod ide za nastavak obnove pozorišta. 

„Ova akcija je nastavak naše nacionalne kampanje SVIM SRCEM, a Dečji maraton je prava prilika da u ujedinimo zdravu fizičku aktivnost i borbu za zdrav duh kroz radost davanja i brige o drugima. Pozivamo sve roditelje da nam se pridruže u borbi za kvalitetnije dečje odrastanje, a sa nama će u subotu biti i glumci pozorišta „Boško Buha“ koji će navijati za svoju publiku“, rekla je Tanja Bošković, član UO Hemofarm Fondacije. 

Boda Ninković, voditelj konferencije za medije najavio je divno vreme i temperature od 22 stepena u subotu 11.04.2015. i svim učesnicima Smoki Smokić Dečijeg maratona najavio pravi slatki festival.
Datum: 09.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...