x

Dečiji maraton 2015

Dečiji maraton 2015 Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Dvadeset i drugi po redu, Dečiji maraton održaće se u subotu, 11. aprila 2015. godine, u Beogradu u organizaciji Beogradskog maratona, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković.


Manifestacija Dečiji maraton predstavlja jedinstven događaj, koji je nastao pre više od dve decenije, s namerom da podstakne pravovremenu fizičku pripremu i selekciju najbrže predškolske dece, ne samo za potrebe atletskog, već svakog drugog sporta, a koji je Evropska atletska asocijacija (EAA) uvrstila u plan podrške događajima od posebnog značaja za razvoj atletskog sporta u Evropi.

Ovogodišnji Dečiji maraton održaće se, pod sloganom „I do cilja treba znati, vrtić će ti znanje dati” na već čuvenoj stazi oko slonare u Beogradskom Zoološkom vrtu, uz učešće 150 mališana.

Programom Dečijeg maratona za subotu, 12. aprila 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, predviđeno je održavanje finalnog takmičenja koje će obuhvatati dvanaest kvalifikacionih i jednu finalnu trku, a na kojoj će uzeti učešće 150 najbržih mališana. Ovih 150 mališana predstavljaju pobednike 150 izbornih trka, koje su održane u beogradskim vrićima, a na kojima je učestvovalo oko 18 000 dečaka i devojčica.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 11.04.2015. do 11.04.2015.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Beogradski maraton doo
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.bgdmarathon.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...