x

Veliko interesovanje svetskih medija aza 22. Smoki Smokić Dečiji maraton

Veliko interesovanje svetskih medija aza 22. Smoki Smokić Dečiji maraton
Ovogodišnji 22. Smoki Smokić Dečiji maraton pobudio je veliku pažnju ne samo domaćih već i svetskih medija. Informacije i video zapise sa ovog događaja preneli su mnogi mediji tako da najbrži mališani iz beogradskih vrtića u ovom trenutku trče širom svetskih meridijana, od Kine, Evrope, Afrike do Amerike.

U subotu 11.04.2015. godine održan je 22. Smoki Smokić Dečiji maraton na kome je učestvovalo 150 najbržih najbržih iz kvalifikacija u kojima je u učestvovalo više od 16.000 mališana koji pohađaju beogradske pretškolske ustanove.

Prvo mesto u finalnoj trci na čuvenoj stazi oko slonare osvojio je Filip Rajičević iz vrtića Istok (Pretškolska ustanova „11. april”, Novi Beograd) sa 37 sekundi, samo sekundu sporije od rekoda staze koji od 1996. drži sada već veliki Vladimir Stanojević. Drugi je bio Andrija Burmazović iz vrtića „Kralj Petar” (PU „Čika Jova Zmaj“, Voždovac), a treći  Stefan Karapandžić iz vrtića „Slavuj”, takođe iz pretškolske ustanove „11. april” iz Novog Beograda

Osvajači tri prva mesta, dakako i „super puž” dobili su nagrade kakve će dobiti i pobednici velikog, 28. SuisseGas Beogradskog maratona, koji će se održati 18. aprila – pehare, medalje, cveće...

Smoki Smokić Dečiji mararon organizovao je Beogradski maraton pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda. Partneri su bili UNICEF, Fondacija Novak Đoković, Hemofarm fondacija i UNIQA osiguranje.
Datum: 14.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...