x

Rukometašice žrebom u grupi sa Češkom, Ukrajinom i Italijom

Rukometašice žrebom u grupi sa Češkom, Ukrajinom i Italijom
Na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za žene koje će se 2016. godine održati u Švedskoj, ženska seniorska reprezentacija Srbije svrstana je u grupu 2, zajedno sa reprezentacijama Češke, Ukrajine i Italije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraju se po grupama, i održaće se od oktobra 2015. do juna 2016. godine.

Grupa 2: Srbija, Češka Republika, Ukrajina, Italija

„Grupa nije ni teška, a ni laka. Mislim da ukoliko u reprezentaciji sve bude kako treba, ukoliko budemo kompletni, ne bi trebalo da bude problema u kvalifikacijama. Uz svo uvažavanje selekcija sa kojima smo u grupi, mislim da smo kvalitetniji, i da možemo da se nadamo dobrom plasmanu. “, izjavio je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

„Jako dobra grupa, mi smo favoriti. Prvi put smo bili u prvom šeširu, što nam je pomoglo da izvučemo grupu po meri i možemo da budemo među dve reprezentacije u Švedskoj“, rekao je Saša Bošković, selektor reprezentacije Srbije.

„Zanimljiva grupa. Sa Češkom smo već igrali, nisu ni malo naivni. Imamo kvalitet da budemo prvi u grupi da bismo dobile laksu grupu na Prvenstvu“, rekla je Jovana Risović, reprezentativka Srbije.

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija. Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 18. decembra 2016. godine u Švedskoj.
Datum: 09.04.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...