Rukometašice žrebom u grupi sa Češkom, Ukrajinom i Italijom

 
 
Na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za žene koje će se 2016. godine održati u Švedskoj, ženska seniorska reprezentacija Srbije svrstana je u grupu 2, zajedno sa reprezentacijama Češke, Ukrajine i Italije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraju se po grupama, i održaće se od oktobra 2015. do juna 2016. godine.

Grupa 2: Srbija, Češka Republika, Ukrajina, Italija

„Grupa nije ni teška, a ni laka. Mislim da ukoliko u reprezentaciji sve bude kako treba, ukoliko budemo kompletni, ne bi trebalo da bude problema u kvalifikacijama. Uz svo uvažavanje selekcija sa kojima smo u grupi, mislim da smo kvalitetniji, i da možemo da se nadamo dobrom plasmanu. “, izjavio je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

„Jako dobra grupa, mi smo favoriti. Prvi put smo bili u prvom šeširu, što nam je pomoglo da izvučemo grupu po meri i možemo da budemo među dve reprezentacije u Švedskoj“, rekao je Saša Bošković, selektor reprezentacije Srbije.

„Zanimljiva grupa. Sa Češkom smo već igrali, nisu ni malo naivni. Imamo kvalitet da budemo prvi u grupi da bismo dobile laksu grupu na Prvenstvu“, rekla je Jovana Risović, reprezentativka Srbije.

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija. Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 18. decembra 2016. godine u Švedskoj.
Datum: 09.04.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...