Završeno VI Juniorsko i XI nacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu

 
 
Na golf terenima Ade Ciganlije i Žablja završena dva najveća nacionalna takmičenja u Srbiji u organizaciji Golf asocijacije Srbije i Golf klubova Beograd, Centar i Sava. Tokom šest dana, koliko su ukupno trajala prvenstva, okupili su se najbolji srpski golferi.

Pobednici na ovogodišnjem juniorskom takmičenju bili su: Jelena Lainović, Andrija Đorđević, Konstantin Košutić, Tamara Palkovljević, dok su najuspešniji golferi  amaterskog prvenstva bili Jovan Rebula i Jelena Latinović, nacionalni prvaci Srbije. Nacionalni Mid-Amateur prvaci su Igor Titin i Maja Ilić, dok su najbolji u Stableford takmičenju bili Branislav Žegarac i Ljubica Tomašević.

VI nacionalno juniorsko prvenstvo Srbije u golfu okupilo je 21 srpskog golfera, koji su se za naslov najboljeg, takmičili u dve kategorije: stroke play takmičenje Juniori i Juniorke od 13-18 godina - 2 runde po 18 rupa i stableford takmičenje Juniori i Juniorke od 7 do 12 godina - 2 runde po 18 rupa.

Na XI nacionalnom amaterskom prvenstvu Srbije u golfu koje je organizovano na terenima Golf kluba Beograd, na Adi Ciganliji i na Žablju učestvovao je 71 golfer. Takmičili su se u tri kategorije: Stroke play takmičenje - 4 runde po 18 rupa, Mid-amateur stroke play takmičenje - 3 runde po 18 rupa i Stableford takmičenje - 2 runde po 18 rupa.

Golf je jedan od retkih sportova koji je uspeo da sačuva razlike između profesionalizma i amaterizma. Iako nije Olimpijiski sport (neko je vreme bio), golf je uz fudbal i košarku najpopularniji sport na svetu. Profesionalnim golfom upravlja PGA ( "Profesional Golf Association"), a amaterskim nacionalni savezi svake zemlje, udruženi u evropski savez EGA ("European Golf Association") i svetski savez IGF ("International Golf Federation").
Datum: 29.06.2012. Autor: Vlado Damjanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...