x

Završeno VI Juniorsko i XI nacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu

Završeno  VI Juniorsko i XI nacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu
Na golf terenima Ade Ciganlije i Žablja završena dva najveća nacionalna takmičenja u Srbiji u organizaciji Golf asocijacije Srbije i Golf klubova Beograd, Centar i Sava. Tokom šest dana, koliko su ukupno trajala prvenstva, okupili su se najbolji srpski golferi.

Pobednici na ovogodišnjem juniorskom takmičenju bili su: Jelena Lainović, Andrija Đorđević, Konstantin Košutić, Tamara Palkovljević, dok su najuspešniji golferi  amaterskog prvenstva bili Jovan Rebula i Jelena Latinović, nacionalni prvaci Srbije. Nacionalni Mid-Amateur prvaci su Igor Titin i Maja Ilić, dok su najbolji u Stableford takmičenju bili Branislav Žegarac i Ljubica Tomašević.

VI nacionalno juniorsko prvenstvo Srbije u golfu okupilo je 21 srpskog golfera, koji su se za naslov najboljeg, takmičili u dve kategorije: stroke play takmičenje Juniori i Juniorke od 13-18 godina - 2 runde po 18 rupa i stableford takmičenje Juniori i Juniorke od 7 do 12 godina - 2 runde po 18 rupa.

Na XI nacionalnom amaterskom prvenstvu Srbije u golfu koje je organizovano na terenima Golf kluba Beograd, na Adi Ciganliji i na Žablju učestvovao je 71 golfer. Takmičili su se u tri kategorije: Stroke play takmičenje - 4 runde po 18 rupa, Mid-amateur stroke play takmičenje - 3 runde po 18 rupa i Stableford takmičenje - 2 runde po 18 rupa.

Golf je jedan od retkih sportova koji je uspeo da sačuva razlike između profesionalizma i amaterizma. Iako nije Olimpijiski sport (neko je vreme bio), golf je uz fudbal i košarku najpopularniji sport na svetu. Profesionalnim golfom upravlja PGA ( "Profesional Golf Association"), a amaterskim nacionalni savezi svake zemlje, udruženi u evropski savez EGA ("European Golf Association") i svetski savez IGF ("International Golf Federation").
Datum: 29.06.2012. Autor: Vlado Damjanović

PROČITAJTE JOŠ...