x

Golferi dobili jedinstven kutak na Balkanu

Golferi dobili jedinstven kutak na Balkanu
Svi ljubitelji golfa, od sada će moći da vežbaju udarce na jedinstvenom Golf simulatoru, prvom ove vrste na Balkanu. U okviru novootvorenog kutka „Golf Land“, u naselju West 65 na Novom Beogradu, postavljen je unikatni Golf simulator koji, zahvaljujući specijalnoj tehnologiji i flightscop radarima, pruža bogato iskustvo u vežbanju preciznosti udaraca, što je obradovalo sportsku javnost.

„Najbliži ovakav Golf simulator nalazi se u Beču, dok mesto identično ovom ne postoji na Balkanu. Beograd, uprkos činjenici da još uvek nema profesionalni golf teren sa 18 rupa, ima veliki broj golfera koji i za najmanju sitnicu u vidu popravke ili kupovine opreme, moraju da napuštaju zemlju i odlaze u inostranstvo. Sada će sve što im je neophodno moći da nabave, ali i iskuse u okviru jedinstvenog golferskog kutka“ – izjavio je golfer Bratislav Milutinović, direktor „Golf Landa“, koji je izveo prvi udarac na Golf simulatoru i time ga zvanično pustio u rad.

Profesionalni golf trener Robert Hendija, tokom otvaranja Golf Land-a, davao je savete i pokazivao kako se vrše simulacije udaraca na novopostavljenom simulatoru. Nekoliko udaraca, izveo je i bivši ministar kulture, glumac Branislav Lečić. 

Novo iskustvo Lečić je dočarao sledećim rečima:
„Pored tenisa i jahanja, mislim da je golf jako kvalitetan zbog toga što objedinjuje sportske osobine, preciznost i razmišljanje, igra se u prirodi, na otvorenom, zahteva doziranje snage, a pri tome ostavlja vremena za razmišljanje i mogućnost za izlaženje iz svakodnevne kolotečine koja stvara stres.“ 

Više od 90 srpskih golfera, ali i veliki broj prijatelja ovog sporta – predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović, advokat Goran Draganić, novinar RTS-a Aleksandar Stojanović, glumac Branislav Lečić, kao i mnogobrojni privrednici i sportisti, prisustvovali su ovom događaju.

Golf se na Olimpijske igre vraća 2016. godine, kada će u Rido de Ženeiru zaigrati i golf reprezentacija Srbije.
Datum: 17.03.2015. Autor: Iva Beleslin

PROČITAJTE JOŠ...