Tri pehara reprezentativcima Srbije

 
 
Od četiri pehara koji se dodeljeni za najbolje rezultate u prijateljskoj utakmici kuglaških kadetskih i seniorskih reprezentacija Srbije u Trgu Murešu, tri su pripala reprezentativcima Srbije.

Za najboljeg kuglaša u seniorskoj konkurenciji proglašen je Vilmoš Zavarko, najbolji kuglaš sveta, koji je sa  658 čunjeva, za 26 čunjeva popravio stari rekord kuglane. Kod seniorki pehar je dobila Jasmina Anđelković za rezultat dana - 621 što je pet čunjeva bolje od rekorda kuglane.

Najbolja juniorka bila je srpska reprezentativka Angela Zolnai sa 572 čunja i bila zvezda dana u apsolutnoj kadetskoj konkurenciji! Na rezultatu mogu da joj pozavide svi kadeti jer je za najbolje igrača  kod kadeta proglašen rumunski reprezentativac Radu Balaban sa 562 čunja! 

Priznanje za „naj naj sudiju“ dobio je hrvatski internacionalac Ivan Gavran. Razmenjeni su i pokloni između delegacija kao i igrača i trenera.

Banket na kome su dodeljena priznanja ukrasile su srpske kadetkinje koje su predvođene Herminom Lukač uz pesmu „Danas nam je divan dan...“ unele tortu  ukršenu čunjevima i kuglama  i slavljenik Vilmoš Zavarko, koji je danas napunio 27 godina je „iz cuga“ ugasio svećice. Dobio je i pregrš poklona, kao i pesmu za srećan rođendan i od  domaćina, a izuzetno ukusna torta, koju su mu kupili kadeti,  obradovala je sve ljubitelje slatkiša.

Seniorske i kadetske selekcije Srbije zabeležile su sve četiri pobede prvog dana prijateljskog susreta sa Rumunijom u Trgu Murešu: seniori su pobedili sa maksimalnih 8:0, seniorke sa 5:3, dok su kadeti i kadetkinje, koji su igrali „na čunjeve“ bili  ubedljivi: kadetkinje 2.108:2.234, kadeti 2.178:2.217!
Datum: 15.03.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...