x

Održana konferencija povodom SP u rukometu za kadete


Održana je konferencija za medije povodom odlaska muške kadetske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati u Mađarskoj.

Spisak reprezentativaca koji će igrati za Srbiju tokom Svetskog prvenstva:
Nikola Potić (Partizan), Nemanja Mladenović (Gummersbach), Stefan Terzić (HSV Hamburg), Nikola Vrgović (Jugović Unimet), Bojan Radenović (KS Csurgoi), Dejan Milosavljev (Jugović Unimet), Dejan Babić (Crvena zvezda), Vladimir Cupara (MRK Crvena zvezda), Mladen Sotić (MRK Crvena zvezda), Aleksandar Radovanović (Partizan), Milomir Radovanović (Rukobel), Stefan Sretenovuć (Partizan), Igor Mrsulja (Partizan), Ivan Popović (Partizan), Nikola Milošević (Radnički), Igor Gagalj (Proleter Agroživ).

Stručni štab: Aleksandar Brković (glavni trener), Vladimir Dragićević (asistent trenera), Željko Radojević, Nemanja Vučić (psihoerapeut), Mazlam Džemailoski (šef delegacije), Vladica Spasojević (tim menadžer).

Aleksandar Brković, selektor - ,, Na Prvenstvo idemo u nešto promenjenom sastavu ali sa najvećim očekivanjima. Cilj nam je dobar plasman u grupi i ulazak u četvrtfinale. Videli smo na primeru juniora važnost svakog duela i zato je naš cilj pobeda u svakom meču. Moramo da budemo maksimalno fokusirani pogotovo u prve dve utakmice, protiv Belorusije i Danske. Želeo bih posebno da se zahvalim Savezu koji je ispoštovao sve što smo tražili tokom pripremnog perioda."

Nemanja Mladenović, kapiten - ,,Odlična je atmosfera u ekipi. Umorni smo nakon napornih priprema i imamo mali peh sa povredama ali igraćemo fokusirano i na pobedu u svakom meču."

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije igra u grupi A u kojoj su još Belorusija, Danska, Japan i Egipat i Čile. Prvu utakmicu naša reprezentacija igra u subotu u 14 časova protiv reprezentacije Belorusije.Datum: 09.08.2013. Autor: Stefan Trifunović

PROČITAJTE JOŠ...