x

Portoriko naredni protivnik košarkaša Srbije na SP

Portoriko naredni protivnik košarkaša Srbije na SP Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo izlazi na parket Araneta koloseuma. U okviru drugog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu, naš nacionalni tim će igrati meč od 14 časova protiv Portorika. Veče uoči utakmice u legendarnoj dvorani gde su bokserske rukavice ukrštali Muhamed Ali i Džo Frejzer, odnosno mestu na kom je reprezentacija Jugoslavije 1978. postala prvak Sveta, „Orlovi“ su trenirali u trening sali i pripremali se za novi izazov.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Poslednji deo treninga, bio je po običaju otvoren za predstavnike medija sa kojima su razgovarali selektor Srbije Svetislav Pešić i krilo Ognjen Dobrić.


Selektor Pešić je pred duel sa Portorikom izjavio:

Svaka utakmica je važna, ovo je zvanično takmičenje, počeo je Mundobasket. Za razliku od Indijanapolisa, gde je mogla da se izgubi neka utakmica jer je bio drugi sistem takmičenja, sada nemaš pravo na to. Izgubiš – ispadaš. Mnogo je važno da to znamo. To nam je i razlog da razgovaramo sa igračima, jer je značajna utakmica. Želimo da svaku utakmicu iskoristimo, da pobedimo i da od iste imamo neku korist kada su u pitanju timska i individualna igra, da se igrači podižu i da svaka utakmica donese neki kvalitet, ne samo rezultatski. Dobro radimo, igrači slušaju koliko im odgovara. Dobro je, svesni su zašto su došli ovde. Vrlo je važno da njihova unutrašnja komunikacija bude dobra, to je najvažnije. Većina igrača nikada nije igrala zajedno, zato je važno da oni među sobom komuniciraju, da pričaju, da kažu jedni drugima šta je dobro, šta ne, šta im odgovara ili ne. Tako treba da bude pre i posle treninga, kao i na samom terenu. Ceo dan treba da bude posvećenost maksimalna.


Pobeda košarkaša Srbije protiv Kine na startu Svetskog prvenstva


Ognjen Dobrić je pred utakmicu sa Portorikom izjavio:

Očekujem totalno drugačiju utakmicu od one u Beogradu. Razlika tada uopšte nije bila realna, jer je to daleko kvalitetnija ekipa. Ne umanjujem našu igru i kvalitet, ali verujem da će Portoriko sigurno pružiti više, igrati sa većom energijom i dati sve od sebe, da pokažu da nisu ovde slučajno. Utakmice se igraju na dva dana, znamo šta nas čeka. Spremni smo na to fizički i psihički. Razmišljamo o sledećoj utakmici, o Portoriku. Jedva čekamo da ta utakmica dođe i da uradimo sve kako treba. Mi iz utakmice u utakmicu izgledamo bolje i kako prvenstvo bude odmicalo nadam se da ćemo izgledati još bolje, da ćemo još napredovati.


U prvom meču na planetarnom šampionatu, reprezentacija Srbije je u subotu savladala Kinu sa 105:63. (Izvor: KSS)


Datum: 27.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...