x

Pobeda košarkaša Srbije protiv Kine na startu Svetskog prvenstva

Pobeda košarkaša Srbije protiv Kine na startu Svetskog prvenstva Foto: KSS

Pobeda Srbije na početku Svetskog prvenstva! U utakmici prvog kola Grupe B, tim Srbije je savladao reprezentaciju Kine sa 105:63.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Nakon početnih 0:6, Srbija je preko Milutinova i Stefana Jovića uhvatila priključak. Sredinom prve deonice, „Orlovi“ su preuzeli vođstvo koje je do isteka desetog minuta naraslo na 25:14. Krajem prvog kvartala, peh je imao Filip Petrušev koji je posle osam postignutih poena doživeo povredu nakon koje se više nije vraćao u igru.


Druga četvrtina je bila veoma efikasna za naš tim, a na 30 postignutih poena Srbije, nacionalni tim Kine je uzvratio sa 20, što je u zbiru donelo velikih +21 za Srbiju na poluvremenu susreta.


Ni treći period igre nije doneo promenu u odnosu snaga na terenu. Nastavili su reprezentativci Srbije da kontrolišu dešavanja na terenu, a kao kruna toga je došla trojka Dušana Ristića za 77:47 posle 30 minuta košarke u Manili.


U poslednjoj četvrtini, „Orlovi“ su nastavili u istom ritmu i rutinski priveli meč kraju i odneli trijumf sa konačnih +42.


SRBIJA – KINA 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16)


Kompletnu statistiku sa pogledajte ovde



Izjave nakon utakmice

Selektor Srbije Svetislav Pešić:

Dobro smo se pripremili za utakmicu, a sve što smo planirali smo uspeli da sprovedemo u delo. Ostvarili smo vrednu pobedu, a prikazali smo i veoma dobru partiju u oba smera. Odbrana je bila na željenom nivou, a iz dobre odbrane imali smo dovoljno samopouzdanja za igru u napadu. Ovo je potpuno novi tim. Utakmica sa Kinom je bila jako bitna da pokažemo da vredimo i možemo. Idemo dalje, a kao i protiv Kine, u svakoj narednoj utakmici će ključ biti odbrana. Očekujem da napredujemo kako šampionat bude odmicao. Verujem da smo kadri da obradujemo ljubitelje košarke u Srbiji, kao što smo to uradili i protiv Kine.



Nikola Milutinov:

Odličan start, otvorili smo meč sa odličnom energijom, jakom odbranom i to nam je donelo rezulat. Trčali smo odlično, samo treba da nastavimo tako. Drago mi je što su naši ljudi tu, što nam pružaju podršku, hvala im mnogo. (Izvor: KSS)


Datum: 26.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...