x

Košarkaši Srbije spremni za početak Svetskog prvenstva

Košarkaši Srbije spremni za početak Svetskog prvenstva Foto: KSS

Muška košarkaška reprezentacija Srbije spremno dočekuje početak Svetskog prvenstva. „Orlovi“ se već dva dana nalaze u Manili, gde obavljaju završne treninge pred prvi meč na Planternom šampionatu koji je na programu u subotu. Uoči početka takmičenja, ujedno i prve utakmice koju reprezentacija Srbije igra u Subotu, 26.08. od 14 časova protiv Kine, održana je zvanična konferencija za medije. Pred brojnim predstavnicima medija iz Srbije, ali i mnogih drugih zemalja, našli su se selektor našeg nacionalnog tima Svetislav Pešić i kapiten Bogdan Bogdanović.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Uoči početka Svetskog prvenstva, kapiten Srbije Bogdan Bogdanović je rekao: – "Uzbuđeni smo što smo u Manili, imali smo teške pripreme, ali srećno smo i spremi za turnir. Znamo šta treba da uradimo. Mogu da prenesem iskustvo na igrače, želim da se zabave i uživaju, ovo je samo još jedna igra u životu. Pritisak naravno postoji, ali ne treba da se odrazi na igranje. Za vreme Mundobasketa nema lake utakmice, svaki protivnik je odlično pripremljen da predstavlja svoju zemlju na pravi način. Svi će biti teški rivali."


Selektor Svetislav Pešić je pred početak takmičenja na konferenciji za medije izjavio: – "Srećni smo naravno što smo u Manili. Prvi utisci su da je sve sjajno organizovano, i hotel, i hala u kojoj smo trenirali, ljudi su izuzetno ljubazni. Vreme je za prvu utakmicu. Nema još mnogo vremena, ali ćemo da iskoristimo ovo što smo proveli zajedno da predstavimo Srbiju kako treba. prvi meč je uvek najvažniji za sve. Igrali smo protiv Kine tokom priprema, vrlo dobar tim, odlično pripremljen, organizovana i u odbrani, i u napadu. Ovo sad neće biti prijateljska, već zvanična utakmica i moramo da vidimo kako da nam ništa ne poremeti plan da pobedimo na startu Svetskog prvenstva. Kina je veoma dobro pripremljena ekipa, Saša je za kratko vreme postavio jasne zahteve i vidi se da je uložen ogroman rad. Protiv nas je Kina odigrala baš jaku utakmicu, ušli su sa malo velikim respektom, ali su onda pokazali jaku timsku, agresivnu odbranu kada su se opustili. I nama je taj meč koristio da osetimo prvog protivnika. Mi želimo prvo da napravimo dobar rezultat u grupi, a drugi cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. u Parizu, to nam je ogromna motivacija."


Košarkaška reprezentacija Srbije igra prvi meč protiv Kine u subotu, 26.08. od 14 časova. Protiv Portorika, „Orlovi“ igraju 28.08. takođe od 14 časova, dok će protiv Južnog Sudana, Srbija igrati 30. avgusta od 10 časova. Prva dva tima iz naše Grupe B, formiraće novu grupu sa dva prvoplasirana tima iz Grupe A. Iz novoformirane grupe, dve provplasirane ekipe će izboriti plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. (Izvor: KSS)


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023



Datum: 25.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...