x

Nikola Jović i Dušan Ristić pred duel sa Kinom na SP

Nikola Jović i Dušan Ristić pred duel sa Kinom na SP

U subotu, 26. avgusta, košarkaška reprezentacija Srbije igra svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu u Manili. U okviru Grupe B, „Orlovi“ se sastaju sa nacionalnim timom Kine, a meč počinje od 14 časova uz direktan prenos na RTS-u i TV Sport Klub.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Veče uoči premijerne utakmice na šampionatu Sveta, sa predstavnicima medija sa razgovarali centar reprezentacije Srbije Dušan Ristić i najmlađi reprezentativac, Nikola Jović.


Dušan Ristić je o sutrašnjem meču rekao:


Svi smo radili vredno, stvarno smo odradili dobar posao od kako smo došli ovde u Manilu. Uslovi su fenomenalni. Odradili smo svaki trening perfektno i mislim da ulazimo u utakmicu svi spremni. Imamo pozitivnu energiju u timu, svi su fokusirani na svoje uloge i svi su podređeni timskom uspehu. To je ono što smatram da je najvažnije u ovom trenutku. Cilj nam je da svaku utakmicu uđemo sa maksimalnim pristupom i maksimalnim poštovanjem prema protivniku. Ovo je Svetsko prvenstvo, svako će dati svoj maksimum i svako će odigrati sjajnu utakmicu protiv nas. Mislim da se ne opterećujemo previše rezultatom, već da idemo od četvrtine do četvrtine i da ispoštujemo naše principe koje smo zacrtali u napadu i odbrani. Mislim da ako to ispoštujemo, rezultat će doći.


Nikola Jović je pred duel sa Kinom izjavio.


Jedva čekam da počnemo. Svi su zadovoljni, svi su srećni kako ovo izgleda. Svi su pozitivni, nadamo se dobrim rezultatima. Protiv Kine smo igrali pre sedam dana. Nadamo se sličnom ishodu, da ćemo da dobijemo. Skauting smo odradili, treneri su uradili dobar posao, na nama je da to na terenu pokažemo.


O pritisku igranja za nacionalni tim kao NBA igrač, Jović kaže:


Ja taj pritisak ne osećam. Ovaj sport igram iz ljubavi, stvarno volim da se takmičim, takmičar sam. Zato sam i došao ovde, da pomognem svom timu, da probamo da se pokažemo u što boljem svetlu i da probamo da dobijemo što više utakmica.


Nakon duela sa Kinom, tim Srbije očekuju još dve utakmice u Grupi B. Prvo protiv Portorika, 28. avgusta od 14 časova, a potom protiv Južnog Sudana, 30. avgusta od 10 časova. (Izvor: KSS)



Datum: 25.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...